IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Muzlu Kubbe Görünümlü Pasta Tarifi Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
16 Mart 2018 19:07
Beatrice
Cevap: Muzlu Kubbe Görünümlü Pasta Tarifi

PauL Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Yav arkadaş insanın canını çektiren şeyler paylaşmayın
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Ellerine Sağlık

o zaman daha çok paylaşım yapıyım ben
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
)
15 Mart 2018 13:49
PauL
Cevap: Muzlu Kubbe Görünümlü Pasta Tarifi

Yav arkadaş insanın canını çektiren şeyler paylaşmayın
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Ellerine Sağlık
15 Mart 2018 13:28
Beatrice
Muzlu Kubbe Görünümlü Pasta Tarifi


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Gerekli Olanlar


2 adet dankek muzlu rulo pasta (paket olarak)
1 adet krem şanti (paket olarak)
200 gram kadar labne peyniri
1 su bardağı soğuk taze süt
1 kase kadar çikolata parçacığı
2 tane muz
Pasta üstü için 80-90 gram sütlü çikolata

Aşama Aşama Tarifi


1.İlk yapacağımız krem şantimizi süt ile güzel çırpmak olacaktır.

2.Krem şantimizi süt ile çırptıktan sonra taze labne peynirimizi ilave ederek tekrar çırpın.

3.Daha sonra buzdolabına koyup ortalama 20-25 dakika kadar bekletin.

4.Muzları küp şeklinde doğrayarak hazır edin.

5.Buzdolabında kalıp soğuyan krem şanti karışımına muz ile çikolatamızı ilave ediyoruz.

6.Hazır aldığımız dankeklerimizi 1 cm eninde dilimleyin.

7.Çukur bir kase bulup bunu streç film ile kaplayın.

8.Çukur kasemizin tabanına ve kenarlarına kestiğimiz dankek dilimlerini koyun.

9.Süt ile hazırladığımız krem şanti karışımından 3 kaşık dilimlerin üzerine sürün ve daha sonra üstüne dankek dilimlerini koyun.

10.Üstüne tekrar krem şantili karışımı ilave edip, dankek dilimlerinden yerleştirin.

11.En son olarak ise kalan krem şantimizi pastanın üzerine koyarak, dankek dilimleri ile pastayı kaplıyoruz.

12.Bu formatta buzdolabında en azami 4 saat durdurun daha sonra benmari yöntemi ile sütlü çikolatamızı eritin.

13.Benmari usulü ile erittiğimiz çikolatamızı kubbe pastamızın üzerine döküp, daha sonra muz, çilek ve meşhur Antep fıstığı ile süsleyerek sunulacak hale getiriyoruz. İşte pastamızın hazır afiyet olsun.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı