01 Mayıs 2018 22:26 | |
Funda | Bisküvili Muzlu Pasta Tarifi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler: – Pudinge göre süt – Muzlu puding – 1 paket kakoli bisküvi (borcama’nin büyüklügüne göre değişebilir) – 1 tane muz Hazırlanışı: Sütü bir tencereye döküp icine muzlu pudingi katip iyice karistiralim ve kaynayana kadar ocakta pişirelim. Kaynadıktan sonra 5 dakika kadar daha karıştırmaya devam edin ve soğutmaya bırakalım Karışım hazır olduktan sonra borcama kakolu bisküvileri 1 kat sırası ile dizelim. Bu şekil pastamızın kek kısmı daha ince ve güzel oluyor. Biskuvileri dizdikten sonra pudingin yarısını biskuvilerin üzerine güzelce döküp her tarafına kaşıkla dağıtıp düzlüyoruz. Ikinci katına kakolu biskuvileri yine sırası ile bir kat dizip pudingin diğer son yarısını döküyoruz. Yani pudingi ikiye bölmüş olüyoruz. Son olarak pastamızın uzerine ufalanmıs kakolu bisküvileri serpiyoruz. Pastamızı soğutucuya atın ve en az 2 saat bekletin. Afiyet olsun… |