02 Mayıs 2018 03:44 | |||||
Funda | Cevap: Maklube Tarifi
Valla Benim için sadece yemek Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. | ||||
02 Mayıs 2018 01:48 | |||||
eXcitinG | Cevap: Maklube Tarifi Bu yemekleri görünce iyice acıktım mecbur birşeyler yemem lazım şimdi . | ||||
02 Mayıs 2018 01:44 | |||||
esekherif | Cevap: Maklube Tarifi
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. | ||||
02 Mayıs 2018 00:18 | |||||
Mara | Cevap: Maklube Tarifi @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] hiç maklubeye çağırmıyorsun alınıyorum Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. | ||||
01 Mayıs 2018 23:54 | |||||
esekherif | Cevap: Maklube Tarifi Afiyet olsun şakirt dostlarım. | ||||
01 Mayıs 2018 23:21 | |||||
CtrL | Cevap: Maklube Tarifi Bu konu çok sakıncalı. :) | ||||
01 Mayıs 2018 22:44 | |||||
L_ | Cevap: Maklube Tarifi Afiyet olsun mubarekler | ||||
01 Mayıs 2018 21:27 | |||||
Funda | Maklube Tarifi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler: 250 gr. sotelik et 1 orta boy soğan 2 diş sarımsak 2 su bardağı pirinç 3 adet orta boy patates 2 su bardağından biraz fazla sıcak su 3 kaşık tereyağı + 2 kaşık sıvıyağ Kızartmak için sıvıyağ Tuz – karabiber – pulbiber İstenilen miktarda istenilen salata çeşitleri ve yeşillik Hazırlanışı: Pirinci 1 saat önceden ılık suda ıslatın. Tencereye aldığınız etleri, suyunu bırakıp çekene kadar kısık ateşte pişirin. Etler sert olduysa bir 1 su bardağı sıcak su ileve edip suyunu çektirin. 1 kaşık tereyağını soğan, sarımsak, tuz, karabiber ve pulbiberer ekleyip 5-10 dk. kavurun. Kavurduğunuz eti 20-25 cm çapında yağlanmış bir tencerenin dibine yerleştirin. Patatesleri yuvarlak 1 cm kalınlığında halkalar halinde kesin ve sıvıyağda hafif kızartın. Kızartmış olduğunuz patateslerin yarısını etlerin üstüne tek sıra halinde dizin. 3 kaşık tereyağında pirinçleri tuzunu ilave ederek kavurun. Patateslerin üzerine pirinçin yarısı dökün. Kalan patatesleri de tek sıra halinde dizin ve kalan pirinci de ekleyip hafif bastırarak düzeltin. Üzerine 2,5 bardak sıcak su ilave edin. Kısık ateşte pilav suyunu çekene kadar dibini yakmamaya dikkat ederek pişirin. Düz geniş bir tepsi ya da servis tabağına pişen pilavı ters çevirip etrafını arzu ettiğiniz salata çeşitleriyle süsleyip servis edin. Not: Dilerseniz ara ara yoğurt da koyabilirsiniz. Afiyet olsun… |