IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Konu: Koliva Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
19 Ağustos 2018 00:13
Feronia
Cevap: Koliva

Ocean Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
içine ne katarsan kat hiç biri senden daha tatlı olamaz @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Ne demisler
Bin tane dil bilsen ne yazar, tatli dili bilmedikten sonra
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

thank you ocean bey, sevgiler saygilar
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
18 Ağustos 2018 16:56
Ocean
Cevap: Koliva

içine ne katarsan kat hiç biri senden daha tatlı olamaz @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
18 Ağustos 2018 15:42
Sanem
Cevap: Koliva

Guzel tarif denemek gerek
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
18 Ağustos 2018 15:22
Feronia
Koliva

Koliva

Selin Kutucular'dan koliva tarifi...
Malzemeler
500 gr aşurelik buğday
4 çorba kaşığı tane kişniş
1.5 su bardağı kuru üzüm
1.5 su bardağı badem içi
2 su bardağı ceviz içi
4 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı toz kişniş
1 paket petit beurre bisküvi
6 çorba kaşığı galeta unu
500 gr pudra şekeri
3 çorba kaşığı un
Süslemek için; badem şekeri, taze badem içi

Hazırlanışı
Sabahtan buğdayı iyice yıkayıp 4-5 saat ılık suda ıslatın. İkindiden sonra içine bir tatlı kaşığı tuz eklediğiniz bol suda yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 40-45 dakika pişirin, erimemesine dikkat edin.

Buğday hafif çatlayıp yumuşayınca süzün ve yapışkanlığı gidinceye kadar birkaç kez sudan geçirin. Genişçe bir masaya temiz bir sofra bezi serip yıkanmış buğdayı yayın ve sabaha dek çok sıcak olmayan bir ortamda kurumaya bırakın.

Buğdayı ara sıra tahta bir kaşıkla hafifçe karıştırarak yapışmasını engelleyin. Sabahleyin süslemek için bir avuç ayırmayı unutmadan bademleri iki ye bölün.

Cevizi dövün, kuru üzümleri temizleyin, bisküvileri toz haline getirin. Büyükçe bir tencerede unu 5 dakika kavurup buğdayı ekleyin. Nemi gitsin diye 4-5 dakika daha kavurmaya devam edin.

Dövülmüş bisküviden 4 çorba kaşığı ayırıp 3 çorba kaşığı galeta unuyla karıştırıp kenara koyun. Büyük bir kaba şeker ve ayırdığınız bisküvi-galeta unu karışımı dışında buğdayı ve tüm malzemeyi boşaltıp iyice harmanlayın. Hazırladığınız malzemeyi hafif tümsek oluşturacak biçimde çukur tabağa yerleştirin.

Ayırdığınız bisküvi galeta karışımını ince bir tabaka halinde yayın. Bir kâğıt ya da kaşık yardımıyla hafifçe bastırıp düzleyin ve üzerini pudra şekeriyle örtün. Pudra şekerini de kâğıtla düzgün bir şekilde yayın. Zedelememeye dikkat ederek badem içi, yaldızlı şeker ve badem şekeriyle süsleyin. Dilerseniz biraz tarçın serpiştirin.

Çabuk ekşiyeceği için hemen tüketmeyecekseniz buzdolabında saklayın.

Kaynak: Marianna Yerasimos Yemek ve Kültür Dergisi/hberturk

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı