IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Konu: Başarıya ulaşmak için bu alışkanlıklarınızı geride bırakın Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
12 Eylül 2018 15:38
Siyahizm
Başarıya ulaşmak için bu alışkanlıklarınızı geride bırakın

Herkes hayatta başarılı olmak ister. İşte başarılı olmak için bırakmanız gereken alışkanlıklar...
Hayatımızın pek çok alanında başarılı olmak ve bunun ödülünü almak isteriz. Fakat başarılı insanların kariyerlerine ve geçmişine baktığımızda bunun hiç de kolay olmadığını anlamak zor olmaz. Hedeflenen noktaya gelebilmek için öncelikle bu zamana kadar başarmaya engel olan noktaları tespit etmek ve alışkanlıkları terk etmek gerekiyor.

Düzensiz Uykuya Hayır

Büyük şirketlerin başarılı yöneticileri, kişisel gelişim sempozyumlarında her şeyden önce düzenli bir yaşamın altını çiziyor. Bu süreçteki ilk adım ise uyku. Akşamları erken yatıp sabah erken kalkmak, güne daha aktif başlamanızı sağlayacaktır. Gün içerisinde daha çok zamanınız kaldığı için de planlarınızı gerçekleştirmek için gerekli adımları atabiliyorsunuz.

Sosyal Medya Bağımlılığı

Çağımızın en önemli faktörlerinden biri olan sosyal medya bağımlılığı, işlerinize konsantre olmanızı doğrudan engeller. Bu nedenle ekran bağımlılığı olarak da bilinen sosyal medya kontrollerinizi en aza indirmeniz gerekiyor. Dışarıdan gelen etkenlere, çalışırken tamamen kapalı olmalısınız.

Eğer başarılı olmak istiyorsanız odaklanma alanlarınızı olabildiğince azaltmanız gerekiyor. Bilgisayar başındayken ekranda birden fazla sekmenin açık olması dikkatinizin dağılmasına neden olabilir.

Plansız Çalışma

Strateji ve plan olmadan başarının gelmesi mümkün değil. Ayrıca bir alanda yeti kazanmak için az çalışılsa dahi sürekli çalışmak, uzmanların ve başarılı iş adamlarının vurguladığı nokta. Planlı hareket edin ve böylece hedeflediğiniz konulara sürekli bağlı kalarak ilerleme katedin.

Yapacaklar Listesinin Uzunluğu

Hedeflediğiniz noktaya gelebilmek için elbette çok çalışmak gerekli. Fakat motivasyon da bu süreçte önemli bir unsur. Uzmanlar, motivasyonu düşüren etkenler arasında, yapılacaklar listesinin uzunluğundan da söz ediyor. Gün içerisinde yapmanız gerekenleri aciliyet sırasına göre düzenleyin. Her işi bir günde ve kısıtlı bir zamanda yapmaya kalkışmayın.

Ümitsizlik

Başarılı insanların hedeflerinin ve ümitlerinin belirli dönemlerde sekteye uğrasa bile sürekli var olduğunu bilmeniz gerekiyor. Bu nedenle, başarılı olma sürecinde karşılaşılan zorluklar, hedeflerinizden vazgeçmenize neden olmasın. Aşırı hayalcilik yerine daha gerçekçi hedefler ve planlar yapmak da sonradan hayal kırıklığı yaşamamak adına önemli.

Eleştiriye Kapalı Olma

İlerlediğiniz yolda yaptığınız hataları düzeltmeye yardımcı olan eleştirileri dinleyin. "Her yaptığım doğru" mantığıyla hareket etmeniz size uzun vadede başarı getirmeyebilir.

Alıntı

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı