IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Haftanın Polemiği: Af Konusu Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
30 Ekim 2018 20:21
izmşr tabela
Cevap: Haftanın Polemiği: Af Konusu

bırakın yapsınlar affı bugün ona yarın bana
14 Ekim 2018 18:50
Ocean
Cevap: Haftanın Polemiği: Af Konusu

bazı okullarda sınıflar çok kalabalık öğrencilere direk diploma verelim sınıf mevcutları azalsın.
saçma mı geldi ? desteklediğiniz şey de böyle bir şey işte.
14 Ekim 2018 17:59
Aragorn
Cevap: Haftanın Polemiği: Af Konusu

Şartlı af güzel olur. Binlerce kader mahkumu var içeride suçsuz günahsız.
Terör, tecavüz, uyuşturucu ve bazı suçlar hariç güzel bir hamle olur.
14 Ekim 2018 17:43
BLueMooN
Cevap: Haftanın Polemiği: Af Konusu

Devlete karşı işlenen suçları biraz açarsak devletin askerini polisini korucusunu şehit edenlere karşı af çıkması demektir. O kişiler üniformayı giyince devleti temsil ediyorlar diye hiç mi şehitlerimizin ya da ailesinin kul hakkı olmuyor? Bu konu öyle "devlete karşı işlenen suçlar" diye geciştirilecek bir konu değildir. Zaten bu iş tamamen af olarak değil aldiklari hükümden 5 yıl indirim olarak çıkması beklenmektedir. Cinsel ve adam öldürme suçu hariç olacak diye bir beklenti var. Benim fikrim devlet ciddiyeti ile bağdaşmayan bir durumdur. Mesela vergi affı geldiğinde vergisini ödeyen vatandaşlar cezalandırılmaktadır. Ödemeyenlerin nasılsa bu af seneler sonra yine çıkar diye devletten vergi kacirmalarini sağlamaktadır, yani devlet suçu teşvik etmektedir. Gelecek afla birlikte yapanın yanına kâr kalacağı aşikardır.
Bir diğer konuda eski fetöcü savcılar ve hakimler suç uydurup masumları içeriye attılar o yüzden af çıkartalım diyenler var. Bunun da çözümü o kişileri tekrar yargılamaktan geçer.

Saygılar, iyi forumlar.
14 Ekim 2018 16:39
oMeN
Cevap: Haftanın Polemiği: Af Konusu

Konu güncel.
10 Ekim 2018 10:23
Enchanting
Cevap: Haftanın Polemiği: Af Konusu

nadiren de olsa bu kez cumhurbaskaniyla ayni taraftayim. devlete karsi islenen suclarda devletin af yetkisi olabilir ama sahislara karsi islenen suclarda devletin af yetkisi bence de olmamali. tabii hukuk sisteminin ne derece calisir oldugu asikar, bu sebeple iceride sacmasapan sebeplerde yatan mahkumlar icin yeniden yargilama yolu acilabilir. peki bu durum suistimal edilemez mi? bu sistemde edilir gibi geliyor. bu yuzden sucu ve niteligini belirleyen daha kapsamli duzenlemeler ve yeni yasalarla once hukuk sisteminin duzeltilmesi gerektigini dusunuyorum. acikcasi gundemdeki haliyle bir af duzenlemesini dogru bulmuyorum.
10 Ekim 2018 01:25
Vesaire
Cevap: Haftanın Polemiği: Af Konusu

Af çıkarmak için o kadar uğraşacaklarına;

-Çocuğunun karnı doysun diye ekmek çalan kişiler olmasın diye iş olanağı sağla teknolojiye yatırım yapıp üretimi arttır ekonomini düzelt.(Zaten ne geliyorsa milletin başına ya yokluktan ya görmemezlikten)

-Terörü bitireceğiz inlerine gireceğiz bugün şu kadar örgütçü öldürüldü şurayı burayı temizledik diyerek medyayı kendi çıkarına kullanacağına anaların kuzuları öleceğine profesyonel orduya geçiş yapıyoruz diye iş bulamadığı için sırf para kazanmak için sözleşmeli asker alacağına gerçekten işinizi yapında yandaşlarınız değil taraflı tarafsız herkesin nesilden nesile anlatıkları Gaffar Okan'lar olun terör yüzünden toprağını terk eden insanların geri dönmelerini sağlayın.

-Kafanıza estikçe seçim yenileyip devlet bütçesinden haddi hesabı olmayan paraları babanızın malı gibi yemek yerine eğitimde bu kadar geri iken eğitime yatırım yaparak bilinçli ınsanlar yetiştirip suç oranını düşürün.

Daha yüzlerce şey yazılabilir af çıkmalı yok çıkmasın diye her tarafta anketler yapılıyor genel olarak milletimiz çıksın diye ısrar ediyor kimse yoğurdum ekşi demiyor.301 tane madenci öldü verdiniz 15 sene polise çarpıp öldürdü verdiniz 7 sene ekmek çaldı verdiniz 10 sene acaba içerde olanlar suçlu ise bu cezaları verenler ve bunlara göz yumanlara sormak gerek acaba suçlu olan hanginiz.

Herneyse çıksada çıkmasada size soracak değiller; ki sorsalarda af çıksın diyecek kişi sayısı %60 ve üstü olur (;
09 Ekim 2018 23:13
Run
Cevap: Haftanın Polemiği: Af Konusu

Zaten cezaevinde yatan kime sorsan suçsuz hepsi kader mahkumları! Hırsızlık yaparken, uyuşturucu satarken, taciz ederken, insanların malına canına zarar verirken iyi, herkes yaptığı cezanın karşılığını çekmeli, hapishaneler yeterince esnek zaten telefon görüşmesi yapılıyor, açık cezaevi şartları sayesinde dışarı çıkabiliyor. Üç beş yandaşı, mayfa bozuntusu dışarı çıkacak diye toplumda yine kaos olacak, çıkanların büyük bölümü bir kaç ay içerisinde içeri tekrar girecek. Düşünce suçluları, gazeteciler içeride yatacak torbacilar, yankesicilik yapanlar dışarıda olacak oh ne güzel. Kesinlikle af çıkmaması gerekiyor, hiç bir faydası olmayacaktır.
09 Ekim 2018 23:02
Ralen
Cevap: Haftanın Polemiği: MHP'nin ''Af teklifi''

Biz bu filmi daha önce izledik sonu kötü bitiyor. Yıllarca gazeteler de ve televizyonlar da rahşan affından çıkan adam şunu öldürdü burayı soydu vb haberler toplum vicdanını çok yaralamıştı ve zaten bir çok insan da bu af tan dolayı zarar görmüştü. Devlet bey son şakasını yapmaya çalışıyor ama bence Cumhurbaşkanı bunu yemez yani inşallah yemez.
09 Ekim 2018 20:13
CafeiN
Cevap: Haftanın Polemiği: MHP'nin ''Af teklifi''

Hiçbir şekilde af ile çözülecek şeyler değil aslında herkesin istediği şey. Kader mahkumları ve suçsuz yatan garibanlar. Bunların neden içerde olduğu ile ilgileniyorum ben daha çok yargı sisteminin güçlü etkin bağımsız ve gerçekten etkin olduğu bir ülkede kimse af gelsin diye uğraşmaz ve buna vakit ayırmaz bence. Herşeyin güzel olmasını istemek bu vatanın her bir bireyinin hakki gerçekten. Siyasetçilerin kafa yormasi gereken konu yargı sistemindeki reform olmalı öncelikle. Benim yorumlamam bu kadar.
Bu Konuda 10 fazla Cevap bulunuyor. Bütün Cevapları görmek için buraya tıklayın.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı