IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Bal Kabaklı Damla Sakızlı Muhallebi Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
28 Kasım 2018 16:55
Sanem
Bal Kabaklı Damla Sakızlı Muhallebi

İpeksi, damla sakızlı muhallebisi, bal kabaklı enfes katlarıyla bir tatlıda bolca lezzet bulunduran Bal Kabaklı Damla Sakızlı Muhallebi tarifimizi mutlaka deneyin. Bayılacaksınız!






Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.






Malzemeler:

1 dilim bal kabağı
2 yemek kaşığı toz şeker
2 su bardağı su
Muhallebi malzemeleri:
100 gram tereyağı
1/2 su bardağı un
2,5 su bardağı süt
1/2 su bardağı toz şeker
1 adet dövülmüş damla sakızı
1 tatlı kaşığı vanilin
Üzeri için:
Bal kabağı püresi
Ceviz içi


Yapılışı:

Bir tencereye dilimlenmiş bal kabağını, toz şekeri ve suyu ekleyerek bal kabakları iyice yumuşayana kadar haşlayın. Haşlandıktan sonra püre kıvamına gelene kadar blender'dan geçirin.
Ayrı bir tencerede tereyağı ve unu 2-3 dakika orta ateşte kavurun.
Üzerine sütü ve şekeri ekleyerek karıştırarak pişirin.
Kaynamaya başlayınca dövülmüş damla sakızını ve vanilini ekleyin.
Muhallebi 1-2 dakika kaynadıktan sonra ocaktan alın ve 10 dakika mikserle güzelce çırpın.
Muhallebi ve püre soğuduktan sonra, kaplara muhallebi ve bal kabağı püresi olmak üzere kat kat ekleyin.
Üzerini çekilmiş ceviz, fındık veya antep fıstığı ile süsleyin.




Afiyet Olsun

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı