IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Konu: Nar Reçeli Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
09 Aralık 2018 13:10
Tanem
Nar Reçeli


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



MALZEMELER:

3 buçuk bardak taze sıkılmış nar suyu

1 bardak nar taneleri

3 bardak toz şeker

1 adet limon

Not: 3 buçuk bardak nar suyu ve bir bardak nar tanesi için yaklaşık 2 buçuk kilo nar kullanmanız gerekir.

YAPILIŞI:

1. Bir adet büyük narı kenara ayırın ve diğer narların hepsinin suyunu sıkın. Nar suyunu sıkmak biraz zahmetli olabilir. Bu nedenle, birçok market ve mağazada satılan nar sıkma aparatlarından alabilir ve narların suyunu kolay bir şekilde sıkabilirsiniz. Eğer elinizde nar sıkma aleti yoksa narları tanelerinden ayırdıktan sonra süzgeçten geçirebilirsiniz. Ancak bu işlem epey vaktinizi alabilir.

2. Kenara ayırdığınız bir adet büyük narın tanelerini bir kasede bekletin.

3. Büyük bir tencere içerisine nar suyu ve toz şekeri koyun. Yüksek ısıda şeker eriyene kadar karıştırın. Şeker eriyerek, kaynama noktasına ulaşınca orta ateşte yarım saat boyunca nar suyunu kaynatın.

4. Şekerle harmanlanan nar suyu kaynadıkça üzerinde pembe köpükler oluşur. Bu köpükleri her defasında sıyırın.

5. Yarım saat kaynayan nar suyunun içerisine nar taneleri ve taze limon suyunu ilave edin.

6. Nar reçelinizi 10 dakika daha kaynatın.

7. Buzdolabında beklettiğiniz soğuk bir çay tabağı içerisine reçelden bir çay kaşığı damlatın. Ardından parmağınızla tabaktaki reçeli bastırın. Eğer pişen nar reçeliniz yayılmıyorsa ve koyu jölemsi bir kıvama sahipse, reçeliniz kavanoza doldurmaya hazır demektir.

8. Reçelinizin pişip pişmediğini test ettiğinizde hala sulu bir kıvamdaysa ve tabakta yayılıyorsa, bir süre daha reçelinizi kaynamaya bırakın. Reçeliniz tam koyu kıvama ulaşınca ocaktan alın.

9. Reçel pişmeden 10 dakika önce kaynamış suda bekletilen ve ardından kurulanan sıcak kavanozun içerisine reçelinizi ocaktan alır almaz dökün.

10. Yine, kaynamış suda bekletilen yeni kavanoz kapağını kurulayıp reçel kavanozunun ağzınızı sıkıca kaparak mühürleyin. Bu sayede reçeliniz hava almaz ve aylarda tazeliğini korur.

11. Reçelin kapağını kapattıktan sonra ters çevirin ve 24 saat bu şekilde bekletin.

13. Hazırlamış olduğunuz nar reçelini ertesi gün serin, kuru ve karanlık bir ortama alarak ya da buzdolabına koyarak muhafaza edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı