IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Konu: Nevzine tatlısı nasıl yapılır? Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
02 Ocak 2019 13:20
Feronia
Nevzine tatlısı nasıl yapılır?

Nevzine tatlısı nasıl yapılır?


Nevzine tatlısı, şerbetli tatlılar arasında yer alır. Un, kabartma tozu ile elde edilen hamura, ana malzeme olarak tahin, pekmez ve pekmez ilave edilir. Kayresi mutfağının leziz tarifleri arasında yer alan nevzine tatlısının tarifi için mutlaka haberimize göz atın! İşte nevzine tatlısı tarifi...


Kayseri mutfağının leziz tatlıları arasında yer alan nevzine tatlısı tarifini sizinle paylaşıyoruz. Nevzine tatlısı, şerbetli tatlılar arasında yer alır. Un, kabartma tozu ile elde edilen hamura, ana malzeme olarak tahin, pekmez ve pekmez ilave edilir. Tahinle yapılan nevzine tatlısını çay saatlerinde de tüketebilirsiniz. Peki, nevzine tatlısı nasıl yapılır? İşte nevzine tatlısı tarifi...


Şerbeti için;

-2 su bardak şeker.
-2 su bardak su
-1 çay bardak dut pekmezi

Hamuru için;

-125 gram oda sıcaklığında tereyağı
-1 çay bardak sıvıyağ
-1 çay bardak süt
-1 çay bardak tahin
-2 yemek kaşık sirke
-Yarım su bardak ince kırılmış ceviz
-1 paket kabartma tozu
-Yaklaşık üç su bardak kadar un

Nevzine tatlısı nasıl yapılır?

-Tatlı yapımına başlamadan önce şerbeti hazırlayın. Pekmez harici, diğer şerbet malzemelerini tencereye alın ve 10-15 dakika kadar kaynatın.

-Daha sonra içerisine pekmezi ilave edip soğumaya bırakın.

-Hamuru için tüm malzemeleri bir kabta yoğurun ve ele yapışmayan bir hamur elde edin.

-Dikdörtgen borcamdan biraz daha küçük bir borcam kullanın. Tepsiyi yağlayın ve hamuru koyup iyice elinizle tepsiye yerleştirin.

-180 derece fırında yaklaşık yarım saat kadar kızarana kadar pişirin.

-Son olarak fırından çıkan sıcak tatlının üzerine ılık şerbet dökün.

-Tatlının şerbetini çekip soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun...

Pembenar

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı