IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Acılı Tayland pilavı Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
15 Ocak 2019 16:06
Swat
Cevap: Acılı Tayland pilavı

hahahahh
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Allahım o tayland pilavını bir daha yedirmesin bana
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
)) ama iyidi be kötü kokuyor ya tayland komple kötü kokuyor be adalar felan hariç ne biliyim ya. yemekleri garip ama denemek lazım sonuçta her zaman göremeyeceğimiz bir sürü yiyecek ile karışlaşıyorsunuz bir daha ne zaman yersiniz kim bilir öğrenmek, gezmek, görmek, denemek gerek ( köpek eti felan yemedim onları tayvanda yiyorlar tayland da çok nadir rastlalınan bir durumdur)
15 Ocak 2019 16:02
EsiLa
Cevap: Acılı Tayland pilavı

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] istemeye geldiğiniz gûn yaparım sana
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
15 Ocak 2019 15:58
AntepLi
Cevap: Acılı Tayland pilavı

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Gerekli Açıklamayı Yapmış,Antep Usulü Firik Pilavı Tarifinide Atmayı Unutmayalım
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
15 Ocak 2019 15:56
Swat
Cevap: Acılı Tayland pilavı

çok güzel bir yiyecek sadece palmiye yağı kullandıkları için kokuya alışmak zaman alıyor turistler için özellikle baharat atıyorlar ki kokuyu bastırsın
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
ama güzel di.
15 Ocak 2019 13:38
Feronia
Acılı Tayland pilavı

Acılı Tayland pilavı

Tane tane pişen acılı Tayland pilavı ...
Malzemeler
250 gr. uzun taneli pirinç (jasmin)
200 gr. yağsız dana et
1 büyük soğan
1 diş sarımsak
4 çorba kaşığı zeytinyağı
200 gr. karides
2 domates
3 adet kuru kırmızıbiber
250 gr. taze soğan
3 yumurta
Yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı toz kişniş

Yapılışı
Jasmin pirincini bol suda tane tane pişene kadar haşlayıp, süzerek soğumaya bırakın. Dana etini kalem kalınlığında soğanı yemeklik doğrayıp, sarımsağı dövün. Zeytinyağını büyükçe bir tencerede veya wokta kızdırıp sarımsak ve soğanları kavurarak, etleri ilave edin. Etler yumuşayana kadar kavurmaya devam ederken, daha önce haşlanmış ve kabukları soyulmuş karidesleri de katıp, 5 dk. kadar beraber kavurun. Kabukları ve çekirdekleri alınmış domatesleri tavla zarı iriliğinde doğrayın. Acı kırmızıbiberleri sıcak suya yatırıp yumuşatın ve çekirdeklerini çıkarıp ince halkalar halinde doğrayın. Soğumuş pirinç dahil bütün malzemeyi tencereye alıp, karıştırarak ısıtın. 3 yumurtayı beyazı ile birlikte karıştırarak ayrı bir tavada omlet gibi pişirin ve katılaşınca, küçük parçalara bölerek bunu da tencereye ilave edin. Maydanozla birlikte ince kıyılmış taze soğanı da katın. Soğanları ölmeyecek kadar pişirdikten sonra sıcak olarak servis yapın.


Not: Bu pilav Tayland'da oldukça acı olarak yenir. Acılığını kırmızıbiber veya acı pul biberle ayarlayabilirsiniz.

Haberturk

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı