01 Şubat 2019 02:55 | |
Tanem | Oklava Tatlısı (Burma Tatlısı) Tarifi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı yoğut 1 çay bardağı süt 1 yumurta 1 yemek kaşığı sirke Un Açmak için; Un Nişasta İç Harcı için; Ceviz ( çekilmiş) Üzeri için; Sıvıyağ Şerbeti İçin; 5 su bardağı su 4 su bardağı toz şeker 5-6 damla limon Oklava Tatlısı (Burma Tatlısı) Tarifi Yapılışı Öncelikle sıvı malzemeleri karıştırma kabına alıp karıştırıyoruz. Ardından yavaş yavaş unu ekleyip kulak memesi kıvamına gelene kadar unu ilave ediyoruz. Hazırlanan hamuru 10 dk üzerine nemli bir bez örterek dinlendiriyoruz. Bu arada hamur dinlenirken şerbeti hazırlıyoruz (şerbetin olduğunu anlamak için tencerenin kenarları şekerlenmişse olmuş demektir, eğer söylediğim gibiyse limon damlatıp bir kaç dakika kadar daha kaynatıyoruz ve ılımaya bırakıyoruz. Ardından dinlenmiş hamurumuzu ceviz büyüklüğünde bezelere ayırıp üzerine nemli bezimizi örtüyoruz. Bir bezeyi alıp açmak için hazırladığımız un ve nişasta karışımı ( yarı yarıya karıştırıyoruz ) ile açıyoruz. Açtığımız bir bezeyi ortadan ikiye kesip yarısına ceviz serpip ince oklavayla sarıp, sardığımız yufkayı iki tarafından tutup ortaya doğru büzüyoruz ve yağlanmamış tepsiye diziyoruz kalan diğer yarım yufkayı da bu şekilde yapıp tepsiye diziyoruz. Bezeler bittikten sonra üzerine iyice ısıttığımız sıvı yağı döküyoruz. Not: ısındığını anlamak için yufkanın üzerine bir kaşık yardımıyla döküyoruz eğer ses geliyorsa döker dökmez yağımız ısınmış demektir. Ardından önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına koyuyoruz. Üstü kızarana kadar pişiriyoruz. Kızaran tatlımızı ılımaya bırakıyoruz, ılıdıktan sonra ılık şerbetide tatlımıza döküp soğumaya bırakıyoruz. İsteğe bağlı üzerine çekilmiş ceviz serpebilirsiniz . Afiyet Olsun. 😊 NOT Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. u ölçülerden tam bir tepsi çıkıyor. |