IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Ağlayan Pasta Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
05 Şubat 2019 17:23
Tanem
Cevap: Ağlayan Pasta

Beatrice Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
belkide mutluluktandı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Not Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
MalzemeLer aynı neden ama Adı AğLayan Pasta ?
- meseLa guLen pasta oLabiLir -.-
ZorLa pasta'yı ağLatmak ne hadlerine .
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Haklısınız hanımefendi belki de mutluluktan ağlıyordur
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] hanımefendi haklısınız ismini gülen pasta da edebilirler miş öyle olunca da üzerinde gülen yüz sembolü falan olurdu sanırsam.
05 Şubat 2019 17:16
Not
Cevap: Ağlayan Pasta

MalzemeLer aynı neden ama Adı AğLayan Pasta ?
- meseLa guLen pasta oLabiLir -.-
ZorLa pasta'yı ağLatmak ne hadlerine .
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
05 Şubat 2019 17:15
Beatrice
Cevap: Ağlayan Pasta

Tanem Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Biz insanlar nasıl işte orta da hanımefendi pastayı bile ağlatıyoruz
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

belkide mutluluktandı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
05 Şubat 2019 17:12
Tanem
Cevap: Ağlayan Pasta

Beatrice Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
pasta bile ağlıyor dertli pasta
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Biz insanlar nasıl işte orta da hanımefendi pastayı bile ağlatıyoruz
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
05 Şubat 2019 17:00
Beatrice
Cevap: Ağlayan Pasta

pasta bile ağlıyor dertli pasta
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
05 Şubat 2019 16:41
Tanem
Ağlayan Pasta


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.






Malzemeler
Kek İçin

4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı süt (Küçük çay bardağı kullandım)
1 çay bardağı zeytinyağı yada sıvı yağ (Küçük çay bardağı kullandım)
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı dolu dolu kakao
1 su bardağı un
Keki Islatmak İçin

1, 5 su bardağı süt
Kremşanti İçin

1 poşet kremşanti
1 su bardağı soğuk süt
Çikolata Sos İçin

1 paket toz çikolata sos
2, 5 su bardağı süt (Paketin üzerindeki ölçüye göre)
1 paket bitter çikolata ( 70 gr )
Şahane Ağlayan Pasta (Pratik Ve Bol Çikolatalı Sosuyla) Tarifi Yapılışı
Muhteşem, pratik ve çok hafif bir ağlayan pasta yapmak isteyenler bu tarifi mutlaka denemeli😍😍😍😋😋😋🤗🤗🤗👍🏻👍🏻👍🏻

Gelelim tarife, öncelikle kek için yumurta ve şekeri mikserle 5 dakika çırpıyoruz.
Üzerine süt ve sıvı yağ ( yada zeytinyağı) ekleyip tamamen karışana kadar tekrar çırpıyoruz ve üzerine eleyerek kakao, kabartma tozu, vanilya ve unu ekleyip karıştırıyoruz ve tereyağı ile hafif yağladığımız fırın kabına döküp önceden 160 derecede ısıttığımız fırında pişiriyoruz.
Un miktarı değişebileceği için unu kontrollü eklemek gerekiyor ve kekin yumuşak olması için hamur çok katı olmamalı.
Pişirme süresi her fırına göre değişiklik gösterebilir bu yüzden pişme süresini kendi fırınınıza göre ayarlamalısınız, kekin yumuşak olması için çok fazla pişirip kurutmamak gerekiyor.
Pişen keki kürdanla kontrol ederek fırından alıyoruz ve kurumaması için üzerini bir bezle kapatarak soğumaya bırakıyoruz.
Kek soğurken kremşantiyi paketin üzerindeki tarife göre çırparak hazırlıyoruz ve buzdolabına kaldırıyoruz.
Çikolata sosu için, tencereye üzerindeki tarife göre süt ve toz çikolata sosu ekleyerek ocağa alıyoruz ve sürekli karıştırarak kaynayıncaya kadar pişiriyoruz.
Kaynamaya başlayınca 2-3 dakika daha pişirip ocaktan alıyoruz ve üzerine çikolata parçalarını ekleyerek çikolata tamamen eriyinceye kadar karıştırarak soğuması için bir kenara alıyoruz.
Çikolata sosun üzerinin kabuk tutmaması için streç filmle üzerini kapatıyoruz.
Kek tamamen soğuyunca üzerine, her yerine eşit olacak şekilde soğuk sütü döküyoruz ve birkaç dakika sütünü çektikten sonra kremşantiyi üzerine döküp yayıyoruz ve üzerini kapatarak 1 saat buzdolabında dinlendiriyoruz.
Kek buzdolabında 1 saat kadar dinlenip çikolata sos tamamen soğuyunca kekin üzerine dökerek her yerine eşit şekilde yayıyoruz ve tekrar üzerini kapatarak dinlenmesi için buzdolabına bırakıyoruz.
Pastayı buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirmelisiniz, akşamdan yaparsanız ertesi gün çok daha güzel oluyor. Dinlenen pastayı dilimleyerek istediğimiz şekilde süsleyip servis ediyoruz Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 😍😍😍😋😋😋🤗🤗🤗👏🏻👏🏻👏🏻👍🏻👍🏻👍🏻❤️❤️❤️
11 Nisan 2010 12:30
Sır
AĞlayan pasta


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler:
4 adet yumurta
3 kahve fincani tozşeker
3 kahve fincani un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı süt

Üzeri için:
1 paket toz krem şanti
1 su bardağı soğuk süt

Kakao sos için:
2 su bardaği su
2 su bardağı tozşeker
3 çorba kaşığı kakao
1 çorba kaşığı un

Süslemek için:
Hindistancevizi


TARİFİ
:
Yumurta ve tozşekeri mikserle çırpın. Vanilya ve kabartma tozunu ekleyip, tahta kaşıkla azar azar un ilave ederek karıştırın. Orta büyüklükte yuvarlak ve yağlanmış kalıba yayın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Soğuması için kenara alın. Soğuduktan sonra üzerine 1 su bardağı sütü gezdirin. Baska bir kapta krem şanti ile sütü mikserleyin. Krem şantiyi kekin üzerine yayın. Kakao sos için su, tozşeker, kakao ve unu bir tencereye alın. Devamli karıştırarak pişirin. Yeniden karıştırıp soğutun. Soğuyan kakao sosu krem şantinin üzerine yayın. Üzerini hindistancevizi ile süsleyin. Buzdolabında 1-2 saat beklettikten sonra dilimleyerek servis yapın.
Asçinin notu: Pastanin üzerine kakao sos yerine, hazir çikolata sosu da dökebilirsiniz.
15 Kasım 2008 21:38
Kralice
Ağlayan Pasta



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler;

-4 yumurta
-2 kahve fincanı şeker
-1/2 limon suyu
-3 yemek kaşığı kakao
-1 paket kabartma tozu
-2,5 kahve fincanı un

Üzeri için;


-2 su bardağı süt
-1 paket krem şanti

Çikolata sosu için;


-1 su bardağı süt
-1 su bardağı su
-1 çorba kaşığı un
-1 çorba kaşığı kakao
-1 kahve fincanı tozşeker

Hazırlanışı;


Fırını 175 dereceye ayarlayı ısıtmaya başlayalım. Kakao, un ve kabartma tozunu bir tabağa eledim. Yumurtaları ve şekeri mikserle hafif kabarana kadar iyice çırpın. Yarım limon suyunu ekleyim. Ardından un ve kakaoyu ekleyip mikserin düşük hızında bir süre daha çırpın. Karışımı yağlanmış kalıba boşaltıp önceden ısınmış fırında 30 dakika kadar pişirih. 20x20 lik kare kek kalıbı kullanabilirsiniz. Dikdörtgen borcamda kullanabilirsiniz.

Kek fırından çıktıktan 20 dakika sonra servis
tabagına ters cevirin. Tersinden 2 su bardağı sütü yavaş yavaş dökerek heryerine yediin. (Borcamda yaptıysanız isterseniz içinden çıkarmadan sütü dökebilirsiniz) Islatmak için 2 bardak süt fazla gelir diye düşünmeyin çünkü kekin oldukça ıslak olması lazım. Keki dolapta 5-10 dakika beklettikten sonra 1 su bardağı sütle kremşantiyi mikserde veya elde iyice çırptıktan sonra kekin üzerine güzelce yayın. Tekrar iyice soğuması için dolapta bekletin.

Ayrı bir tencereye çikolata sosunun tüm malzemelerini koyarak karıştıra karıştıra sosu pişirin ve ılımaya bırakın. Dilimleyip servis tabaklarına aldığınız kekin üzerlerine çikolata sosu dökün.


Afiyet Olsun...

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı