IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Zerde Tatlısı Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
06 Şubat 2019 13:56
Tanem
Zerde Tatlısı


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Malzemeler
1 çay bardağı kırık pirinç
6-7 su bardağı su (pirinç haşlanınca koyuluğuna göre ekleyin)
1 su bardağı toz şeker
3 tatlı kaşığı nişasta (mısır, buğday ya da patates nişastası fark etmez)
1 çay bardağı su (nişastayı çözdürmek için)
1 çay kaşığı safran (zerdeçal)
1 yemek kaşığı gül suyu
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 yemek kaşığı kuş üzümü (yoksa kuru üzüm olabilir)
Zerde Tatlısı (videolu) Tarifi Yapılışı
Su ve pirinç bir tencereye alınarak yaşlanmaya bırakılır.
Pirinçler iyice haşlanınca şeker, safran, güldüğü, dolmalık fıstık, kuş üzümü eklenir, biraz kaynatılır.
1 çay bardağı su ile nişasta eritilir ve tencereye eklenir.
2-3 dk daha kaynatılıp kaselere pay edilir. Afiyet olsun.
Zerde tatlısı püf noktaları nelerdir?
Tatlınızı yaparken zerdeçal ve safranı beraber kullanabileceğiniz gibi sadece zerdeçal yada sadece safranda kullanabilirsiniz.
Nişastanın topaklanmaması için su ile açarak ilave etmelisiniz.
Zerde tatlısı ilk sıcağının çıkması beklendikten sonra dolaba kaldırılır ve soğuk bir şekilde servis edilir.
Dilerseniz tatlınızın üzerini kuş üzümü, antep fıstığı yada dolmalık fıstık ile süsleyebilirsiniz.
Afiyet Olsun..

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı