08 Şubat 2019 15:40 | |||||
Tanem | Cevap: Gelin Çantası
Çok mersi hanımefendi o zaman misafirlerime şimdi'den afiyet olması dileğiyle Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. | ||||
08 Şubat 2019 15:35 | |||||
Beatrice | Cevap: Gelin Çantası
çok güzel oluyor tanemcim ellerine sağlık şimdiden. | ||||
08 Şubat 2019 15:31 | |||||
Tanem | Cevap: Gelin Çantası
Ben ilk defa deniyeceğim hanımefendi nasip ise bugün akşam misafirlerime Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. | ||||
08 Şubat 2019 15:26 | |||||
Beatrice | Cevap: Gelin Çantası hafif bir tatlı çok güzel yiyorum ben bunu Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. | ||||
08 Şubat 2019 14:43 | |||||
Tanem | Gelin Çantası Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler 1 adet yumurta 1 Türk kahve fincanı şeker 3 yemek kaşığı sıvı yağ 2 yemek kaşığı kakao 1 su bardağı süt 1 paket vanilya 1 çay kaşığı kabartma tozu 1 su bardağı un Arası İçin; Krem şanti (paketin üzerinde yazan sütün yarısı eklenecek) Hazırlanışı Kek hamuru için bütün malzemeleri derin bir kaba alıp çırpıcı yardımıyla iyice çırpın. Teflon tavayı ocağa alıp ısıtın. Hazırladığınız kek karışımından 1 yemek kaşığı alıp yağsız tavaya dökün. (yaymaya çalışmayın yoksa şekil bozulabilir) Üzerinde kabarcıklar oluşmaya başlayınca ya kadar pişirin. Tek taraflı pişirdiğiniz keki bir poşete koyun (poşete koymamızın nedeni katlarken kırılmaması için poşete koyup ağzını kapatmayın ki hamur olmasın) iyice soğuyunca krem şanti ile arasını doldurup kapatıp servis yapın. Afiyet olsun. Gelin Çantası püf noktaları Krep harcınızın pürüzsüz olması gerekmektedir. Kreplerinizi yapacağınız tavanın yapışmaz olmasına dikkat etmelisiniz. Kreplerinizi pişirirken tek tarafını pişirmelisiniz. Çok harlı ateşte pişirip yakmamaya dikkat etmelisiniz. Pişirdiğiniz kreplerinizi üst üste gelmeyecek şekilde poşete koyarak kırılmasını engellemiş olursunuz. Ancak poşetin ağzını kapatmamalısınız. Kapatırsanız sıcağı ile hamur olabilir. İçerisini krem şanti ile doldurduğunuz kreplerin açıkta kalan kenarlarını hindistan cevizi, toz antep fıstığı, fındık kırığı yada renkli şekerlemelere batırarak süsleyebilirsiniz. Dilerseniz gelin çantalarınızın üzerini çikolata sosu ile de süsleyebilirsiniz. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. |