IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Nektarin çağlası turşusu Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
08 Nisan 2019 22:01
vioLeta
Nektarin çağlası turşusu

Müjgan Yurtseven'den hazırlaması pratik, tek başına veya salataların üzerinde garnitür olarak kullanabileceğiniz çağla turşusu tarifi!

Nektarin, şeftali veya kayısı çağlalarından herhangi biriyle yapabileceğiniz leziz turşu için çağlaların iç çekirdeklerinin sertleşmemiş ve küçük boyda olanlarından seçmenizi öneririm.

Malzemeler:
- 750 gr nektarin çağlası
- 1 tepeleme yemek kaşığı kaya tuzu
- 10 diş sarımsak
- 3 dilim limon
- Yarım su bardağı üzüm sirkesi
- Kaynar su
- 1,5 litrelik cam kavanoz



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Yapılışı:
1) Çağlaları bol suda yıkayıp kenarlarına bıçakla çizikler atın.

2) Kavanoza çağlaları, aralara sarımsaklar ve limon dilimlerinden 2 tanesini yerleştirin.

3) Kaya tuzu ve sirkeyi ekleyin, kaynar suyu çağlaların üzerini aşacak gibi ilave ederek en üstüne bir dilim limonu yerleştirin, kavanozun kapağını sıkıca kapatıp ters çevirin (soğuyana kadar bu şekilde bekletin).

4) Serin ve kapalı dolapta yaklaşık 10 gün sonra çağla turşusu yemeye hazır hale gelecektir.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Afiyetle tüketmeniz dileğiyle..


- Müjgan Yurtseven -

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı