IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Konu: Pastane usulü ıslak kek tarifi Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
17 Nisan 2019 16:09
Feronia
Pastane usulü ıslak kek tarifi

Pastane usulü ıslak kek tarifi


Evinizde pastane usulü ıslak kek yapmaya ne dersiniz? Muhteşem bir lezzete sahip olan ıslak keki mutlaka deneyin. İşte pastane usulü ıslak kek tarifi...


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Pastanede yediğiniz ıslak kek tarifini evinizde yapmaya ne dersiniz? Üstelik oldukça ekonomik ve basit malzemeler ile bu keki yapabilirsiniz. Bol çikolata tadı ile tekrar tekrar yapmak isteyeceksiniz. Tarifin püf noktası bitter çikolatadan geçiyor! Dilerseniz sadece kakao tozuyla da yapabilirsiniz ancak çikolata kekinizi baştan yaratacaktır! İşte pastane usulü ıslak kek tarifi...

Malzemeler:

Kek için;

-4 oda sıcaklığında yumurta
-1 su bardağı şeker
-1 su bardağı süt
-1 su bardağı sıvıyağ
-1 paket kabartma tozu
-1 paket vanilya
-3 yemek kaşığı kakao
-1 su bardagı un

Çikolata sosu için;

-2 çay bardağı sıcak süt
-Yarım çay bardağı sıvıyağ
-2 yemek kaşığı kakao
-80 gr bitter çikolata
-Yarım çay bardağı şeker

Nasıl yapılır?

-Öncelikle işe sostan başlayın. Bir kabın içerisinde sosu için gerekli olan malzemeleri ekleyip karıştırın ve kenara alın.
-Sosunuz, keke dökmeden önce oda sıcaklığında olmasına dikkat edin.
-Kek için ise, yumurta ve şekerleri en az 5 dakika çırpıp, yağ ve sütü ekleyin.
-3-5 saniye daha karıştırın ve daha sonra eleyerek kuru malzemeleri ekleyin.
-Homojen görünüm elde edilince yağladığınız orta boy borcama karışımı dökül önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35 dakika kadar
pişirin.
-Kürdanla kontrol edip fırından alabilirsiniz.
-Fırından çıkınca 3-4 dakika dilimleyip sonra sosunu dökün.

Afiyet olsun.

Pmbnr

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı