IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Konu: Mor Pilav Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
24 Nisan 2019 17:18
Zeytin
Mor Pilav


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Mor Pilav Malzemeleri

2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
2 orta boy mor havuç
4 diş sarımsak
1 + ¾ su bardağı pirinç
Tuz
Karabiber
Kuru nane
1 yemek kaşığı nar ekşisi
2 su bardağı su
1 su bardağı tavuk suyu
3-4 dal frenk soğan – üzeri için

Hazırlanışı

Tencerenizi ocağa alın ve ısıtın. Tereyağı ve ayçiçek yağını tavaya koyun. Mor havuçları halka şeklinde doğrayın, sarımsakları ince dilimleyin. Önce havuçları sonra da sarımsakları tavada kavurun. Suyu ve tavuk suyunu ilave edin, bir taşım kaynattıktan sonra yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri tencereye ilave edin. Tuz, karabiber, kuru nane ve nar ekşisi de ekleyerek önce yüksek sonra kısık ateşte pirinçler pişene dek pişirin. Pişen pilavınızı dinlenmeye bırakın ve ardından ince doğradığınız frenk soğanları ile süsleyerek servis edin.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı