24 Nisan 2019 22:27 | |||||
Beatrice | Cevap: Taş Kadayıf Ama ama Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. | ||||
24 Nisan 2019 18:13 | |||||
Zeytin | Cevap: Taş Kadayıf
Kardeşim için elbette yaparım da uzun sürüyor mantı malum : ) | ||||
24 Nisan 2019 18:12 | |||||
No1 | Cevap: Taş Kadayıf Olmaz elinden istiyorum hanfendi bir zahmet kardesin icin zahmete gir ne olmus yani darildim bak @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] | ||||
24 Nisan 2019 18:04 | |||||
Zeytin | Cevap: Taş Kadayıf
Mantı mı? insan biraz daha pratik bir şeyler isterdi yahu mantıya sabah otursam oglene anca yaparım : ) adresini atarsan netten ısmarlayabilirim ama o sayılır mı : ) | ||||
24 Nisan 2019 18:02 | |||||
No1 | Cevap: Taş Kadayıf @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] acim ac bana bir manti yaparsan iyi olur hani | ||||
24 Nisan 2019 18:01 | |||||
Zeytin | Cevap: Taş Kadayıf
Ah ah sorma yemek tarifleri bölümüne konu açarken karnım acıktı bildigin : ) Bence de keşke yapmasaymışım... | ||||
24 Nisan 2019 18:00 | |||||
No1 | Cevap: Taş Kadayıf Yapma @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] | ||||
24 Nisan 2019 17:25 | |||||
Zeytin | Taş Kadayıf Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Taş Kadayıf Malzemeleri Hamuru için Malzemeler 1 su bardağı süt 1 su bardağı su 1,5 su bardağı un 1 tatlı kaşığı kuru maya 1 tatlı kaşığı toz şeker 1 çay kaşığı tuz İçi için Malzemeler 2 su bardağı ceviz içi – ince kıyılmış 2 yemek kaşığı toz şeker 1 tutam tarçın Şerbeti için Malzemeler 2 su bardağı su 2 su bardağı toz şeker ¼ limon suyu Kızartmak için Malzemeler Ayçiçek yağı Hazırlanışı İç harç için iri kıyılmış ceviz ve tarçını harmanlayın. Şerbet için bir sos tenceresinde su ve toz şekeri karıştırın ve ocaktan aldıktan sonra limon suyunu ilave edin ve soğuması için kenara alın. Hamuru için olan bütün malzemeleri geniş bir karıştırma kabında karıştırın. Mayalanması için 10 – 15 dakika bekletin. Bir krep tavasını ısıtın. Hazırladığınız hamurdan bir kepçe alıp düzelterek yayın. Hamurların üzerinde hava kabarcıkları olunca çevirmeden kenara alın. Tüm harcı bu şekilde hazırlayın. Pişen hamurlar tamamen soğumadan pişmemiş olan tarafına iç harcını koyup çatalla bastırarak kapatın. Hazırladığınız taş kadayıfları kızgın yağda kızartın. Kızaran kadayıfları önceden hazırladığınız ve soğuttuğunuz şerbetin içine atın ve 1 – 2 dakika bekletin. Şerbeti iyice çekince servis edin. |