IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Çay Demlemenin Altın Kuralları Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
02 Mayıs 2019 17:22
Hesna
Cevap: Çay Demlemenin Altın Kuralları

karamuratbenim Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
çaydanlığın hem altına hem de üstüne soğuk su doldurulur. demliğe çay eklenir ve en az 45 dk kadar kısık ateşte ocakta bırakılır. bu sayede çay yavaş yavaş dibe çöker ki daha lezzetli olur.

test edip, onaylanmıştır.

O zaman biz de bi test edelim bakalim
02 Mayıs 2019 17:03
karamuratbenim
Cevap: Çay Demlemenin Altın Kuralları

çaydanlığın hem altına hem de üstüne soğuk su doldurulur. demliğe çay eklenir ve en az 45 dk kadar kısık ateşte ocakta bırakılır. bu sayede çay yavaş yavaş dibe çöker ki daha lezzetli olur.

test edip, onaylanmıştır.
24 Nisan 2019 20:08
L_
Cevap: Çay Demlemenin Altın Kuralları

Sanayii çayı da iyi çay her türlü iyi be
24 Nisan 2019 20:04
Painfully
Cevap: Çay Demlemenin Altın Kuralları

Absent Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Hasretini bi nebzede olsa resimle dindirelim o zaman @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Eksik olmayasin, harika gorunuyor.
Manzara da muhtesem. ^^
24 Nisan 2019 20:03
Absent
Cevap: Çay Demlemenin Altın Kuralları

Hasretini bi nebzede olsa resimle dindirelim o zaman @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
24 Nisan 2019 19:05
Painfully
Cevap: Çay Demlemenin Altın Kuralları

Demlenmis cay'a hasret kaldim..
24 Nisan 2019 18:56
huri
Cevap: Çay Demlemenin Altın Kuralları

Haşlayarak yapıyoruz biz, güzel de oluyor.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
24 Nisan 2019 17:34
Zeytin
Çay Demlemenin Altın Kuralları

Taze ve soğuk su kullanın.

Daha iyi bir demleme ısısına ulaşmak için demliği ısıtın.

Çayın ölçüsüne dikkat edin; fazla çay koymak hem ekonomik değildir hem de çay acı olur.

Su kaynadığı anda, suyu demliğe ekleyin.

Tüm lezzetin açığa çıkabilmesi için 3-5 dakika demleyin.

Eğer çayınızı süt ile içmek istiyorsanız daha iyi karışması için fincana önce sütü koyun.

Çayı kuru, hava almaz bir kapta muhafaza edin.

Çay Nasıl Saklanır?

İyi işlenmiş siyah çaylar, vakumlu ambalajlarda veya kapalı teneke kutularda iki yıla kadar dayanabilmesine rağmen, çayın tam olarak ne zaman toplandığını tespit etmek zor olabilir. Çoğu çaylar, deniz yoluyla taşındığı için satış noktalarına varmaları birkaç ay sürer. Yalnızca, mevsimlerin belirgin olarak ayırdedilebildiği bölgelerde yetişen, Darjeeling gibi birinci ve ikinci sürgünlerden alınan çayların toplanma zamanı belirlenebilir. Örneğin, haziran ayında satılan birinci sürgünler üç aylıktır. Bunlar gibi narin siyah çaylar en fazla altı ay dayanır ve bu durum yeşil çaylar için de geçerlidir. Çayı koyu renkli ve hava almaz bir kap içinde, rutubet ve buğulaşma tehlikesi olmayan bir yerde saklayın. Baharatlardan ve keskin kokulu yiyeceklerden uzak tutun çünkü çay kolayca bozulabilir.

İyi Çay İçin Birkaç Öneri


Su on saniyeden fazla kaynayıp fokurdamamalıdır yoksa gereğinden fazal oksijen kaybeder.

Soğumuş suyu asla yeniden kaynatmamak gerekir.

Demlenmiş çayı porselen çaydanlığa boşaltmadan önce bir kez karıştırın.

Yeşil çay, altlığı olmayan fincanla, siyah çay ise altlıklı fincanla sunulur.

Demliğin, çaydanlığın ve çay bardaklarının metal olmamaları ve deterjanla yıkanmamaları gerekir. Metal çaydanlıkta yapılan çayda metal tadı olur.

Çayla İlgili Birkaç Not

Çay bitkisinin uçlarında ve dallarında küçük çiçekler açar. Meyve üç gözlü kapsüldür. Çay bitkisinden yalnızca çay elde etmek için değil, ilaç üretmek için de yararlanılır. Thea Sinensis ve Thea Assamica (Theaceae) çaygillerin ekonomik açıdan en ilginç olanlarıdır. Literatüre bakılırsa, özellikle de tropik ve astropik ormanlarda, 28 cins ve 520 türde karşımıza çıkar. Çayın işlenmesi; soldurma, kıvırma, mayalama ve kurutulmayla yapılır.

Dört kilo yeşil yapraktan yaklaşık bir kilo çay elde edilir.

Avrupa’ya ilk çay 1610 yılında, o sırada henüz sekiz yıllık bir geçmişe sahip olan Hollanda Doğu Hindistan Kumpanyası’nın bir gemisiyle geldi.

Buzlu çay, 1904’te Saint Louis Dünya Fuarı’nda icat edildi.

Alıntıdır.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı