IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Pekmezli taş kadayıf Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
08 Mayıs 2019 13:18
Beatrice
Cevap: Pekmezli taş kadayıf

oMeN Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Neler varmış neler, dünyadan haberimiz yok
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

ya analar ne evlatlar doğuruyor hjhjhj
08 Mayıs 2019 13:05
oMeN
Cevap: Pekmezli taş kadayıf

Neler varmış neler, dünyadan haberimiz yok
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
08 Mayıs 2019 12:36
Beatrice
Pekmezli taş kadayıf


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Pekmezli taş kadayıf tarifi için malzemeler
10 yassı kadayıf
1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
2 tatlı kaşığı tarçın
Kızartmak için

1/2 su bardağı sıvı yağ
3 yumurta Şerbeti için
1 su bardağı pekmez
1 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su

Pekmezli taş kadayıf Nasıl Yapılır
Şerbeti hazırlamak için su ve şekeri bir tencereye koyup, kısık ateşte şeker eriyene kadar ara sıra karıştırarak pişirin. Şerbet kaynamaya başlayınca 10 dakika daha kaynatıp pekmezi ilave edin. 5 dakika daha kaynattıktan sonra ocağın altını kapatıp, şerbetin ılık hale gelmesini bekleyin.
Diğer tarafta yumurtaları derin bir kaseye kırıp, çatal ya da tel çırpıcı yardımıyla çırpın. Sıvı yağı derin bir tavada kızdırın. Geniş bir cam kaba soğuk su doldurup bir kenarda bekletin. Taş kadayıfların içine 1’er yemek kaşığı iri dövülmüş ceviz içi koyup, yarım ay şeklinde kapatın ve kenarlarını bastırarak yapıştırın. Tek tek yumurtaya bulayıp kızgın yağda önlü arkalı kızartın.
Kızaran taş kadayıfları tavadan alıp yumurta kokmaması ve fazla yağını bırakması için kabın içindeki soğuk suya batırıp çıkarın. Kadayıfları çatal yardımıyla birkaç saniye havada tutarak suyunu süzün. Süzdüğünüz kadayıfları hemen ılık şerbetin olduğu tencerenin içine atın ve ocağın altını yakarak kadayıfları 15 dakika kadar şurupla ısıtın. Şerbeti iyice çeken kadayıfları çatal yardımıyla süzerek şerbetten alın. Servis tabağına aldığınız kadayıfların üzerine 1 su bardağı kadar şerbet gezdirin. Üzerlerine çekilmiş ceviz içi ve tarçın serpiştirip ılık servis yapın.

alıntı

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı