IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Konu: Hatun Tatlısı Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
13 Mayıs 2019 14:30
Asimavi
Cevap: Hatun Tatlısı

İsmi Bile Güzelmiş
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
13 Mayıs 2019 14:09
Stskeep
Cevap: Hatun Tatlısı

Afiyet olsun o zaman
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
13 Mayıs 2019 14:05
Beatrice
Cevap: Hatun Tatlısı

yo yoo canım istemedi
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
13 Mayıs 2019 14:04
oMeN
Cevap: Hatun Tatlısı

Güzelmiş
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
13 Mayıs 2019 14:01
vioLeta
Hatun Tatlısı

Kahramanmaraş'ın çıtır çıtır olan hatun tatlısı için malzemeleri hazırlayın. Ağızda dağılan bu lezzet yeniden yeniden yapmak isteyeceksiniz. İşte hatun tatlısı tarifi..


Kahramanmaraş'a ait olan hatun tatlısı tarfini sizinle paylaşıyoruz. Çıtır çıtır olan ve ağızda dağılan bu tatlıyı sofranızdan eksik etmeyeceksiniz. İrmik ve toz antep fıstığı ile buluşan hatun tatlısını evde kolayca yapabilirsiniz. İşte hatun tatlısı tarifi için malzemeler...



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




Malzemeler:

Hamuru İçin;

- 1,5 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 adet yumurta
- Bir tutam tuz
- Aldığı kadar un

İçi için;

- 1 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı irmik
- 3 yemek kaşığı şeker
- Toz antep fıstığı

Şerbeti İçin;

- 3 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- Yarım limon

Üzeri İçin;

- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Toz antep fıstığı

Hamurları açmak İçin;

- 4 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı un

Nasıl yapılır?

-Hamuru için sütü ılıtıp bir kaba koyun. Ardından yumurta, sıvıyağ, tuz ve unu ekleyip hamuru yoğurun.
-Diğer tarafta içi için bir tencereye sütü, irmiği ve şekeri koyup karıştırarak muhallebi gibi pişirin.
-Piştikten sonra soğumaya bırakın. Şerbeti için şeker ve suyu da bir tencereye koyup kaynatın.
-Kaynadıktan sonra bir kaç damla limon suyuda ekleyip altını kapatın. Sonrasında soğumaya bırakın.
-Bu sırada hamuru mandalina büyüklüğünde bezelere ayırın.
-Ardından ince bir şekilde açıp kare olması için kenarlarını kesin.
-Kestikten sonra tekrar 4 parçaya kesip daha ufak kareler yapın.
-Kestiğiniz hamurları elinize alıp ortasından kıvırarak büzün.
-Sonrasında soğuttuğunuz iç harçtan ve fıstık koyarak kenarlarından kapatıp tepsiye dizin.
-Tereyağını da eritip üzerine sürdükten sonra 180 derecede fırına vererek pişirin.
-Piştikten sonra soğuk şerbeti döküp hemen ardından üzerine fıstık serperek servis edin

Afiyet olsun.


alıntı.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı