IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Konu: ÇARKIFELEK TATLISI Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
24 Mayıs 2019 21:18
beston
Cevap: ÇARKIFELEK TATLISI

huri Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Sen tatlı ustası mısın?

Sayılır huri hnm
24 Mayıs 2019 18:34
huri
Cevap: ÇARKIFELEK TATLISI

beston Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
DÖNEMSEL OLARAK USTALAR KENDİLERİNİ DENEMEK İÇİN BÖYLE TATLILAR YAPAR DENEDİM NORMAL BİR TATLI

Sen tatlı ustası mısın?
24 Mayıs 2019 18:32
Beatrice
Cevap: ÇARKIFELEK TATLISI

Schwarz Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Olsada yesek
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Off deme demee

oMeN Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Çarkı felek
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Felek işte naparsin
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
)
24 Mayıs 2019 18:30
oMeN
Cevap: ÇARKIFELEK TATLISI

Çarkı felek
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
24 Mayıs 2019 18:20
Schwarz
Cevap: ÇARKIFELEK TATLISI

Olsada yesek
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
24 Mayıs 2019 18:14
Beatrice
Cevap: ÇARKIFELEK TATLISI

beston Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
DÖNEMSEL OLARAK USTALAR KENDİLERİNİ DENEMEK İÇİN BÖYLE TATLILAR YAPAR DENEDİM NORMAL BİR TATLI

Farklı şekil verilmiş sadece
24 Mayıs 2019 17:40
beston
Cevap: ÇARKIFELEK TATLISI

DÖNEMSEL OLARAK USTALAR KENDİLERİNİ DENEMEK İÇİN BÖYLE TATLILAR YAPAR DENEDİM NORMAL BİR TATLI
24 Mayıs 2019 17:03
Beatrice
ÇARKIFELEK TATLISI


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Çarkıfelek tatlısı tarifi için malzemeler
Hamuru için
• 3 su bardağı un
• 100 g tereyağı (Yumuşak)
• 1 çay bardağı sıvı yağ
• 1 çay bardağı yoğurt
• 1 yemek kaşığı sirke
• 1 su bardağı irmik
• 1 paket vanilya
• Yarım paket kabartma tozu
• Bir tutam tuz
Dolgusu için
• 1 su bardağı irmik
• 5 yemek kaşığı pirinç fındık içi
• 1 yemek kaşığı un
• 1 çay kaşığı tarçın
• 1/2 su bardağı süt
Şerbeti için
• 2.5 su bardağı toz şeker
• 3 su bardağı su
• Çeyrek limonun suyu

Çarkıfelek tatlısı Nasıl Yapılır

İç dolgusunu hazırlamak için gerekli olan malzemeleri bir kasede karıştırın ve üzerini kapatıp hamuru hazırlayana kadar bir kenarda bekletin. İç harç hamur kıvamına gelince avucunuzda yuvarlayarak erik büyüklüğünde toplar hazırlayın.
Hamuru için bir karıştırma kabına yumuşak tereyağını, sıvı yağı, yoğurdu ve sirkeyi alarak iyice karıştırın. İrmik, vanilya, kabartma tozu ve tuzu ekleyerek yoğurmaya başlayın. Yavaş yavaş unu ilave ederek yoğurmaya devam edin. Ele yapışmayan pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizle açın ve içine hazırladığınız dolgu malzemesini koyarak kapatın. Avucunuzun içinde yuvarlayıp pürüzsüz hale getirin ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Üzerlerine plastik içecek kapağı ile şekil verip ortalarına bütün fındık yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
Şerbeti için şeker ve suyu bir tencereye alıp, şeker tamamen eriyene kadar kaynatın. Limon suyunu ilave edin ve karıştırıp ocaktan alın. Soğuması için bekletin.
Tatlı piştikten sonra fırından çıkarın ve ilk sıcaklığının çıkması için 5 dakika kadar bekletin. Soğuk şerbeti üzerlerine gezdirin ve tepsiyi ılık fırının içine alıp 15-20 dakika, şerbeti iyice çekmesini sağlayın. Şerbeti tamamen çektikten sonra servis yapın.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı