24 Mayıs 2019 21:18 | |||||||||
beston | Cevap: ÇARKIFELEK TATLISI
Sayılır huri hnm | ||||||||
24 Mayıs 2019 18:34 | |||||||||
huri | Cevap: ÇARKIFELEK TATLISI
Sen tatlı ustası mısın? | ||||||||
24 Mayıs 2019 18:32 | |||||||||
Beatrice | Cevap: ÇARKIFELEK TATLISI
Off deme demee
Felek işte naparsin Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. ) | ||||||||
24 Mayıs 2019 18:30 | |||||||||
oMeN | Cevap: ÇARKIFELEK TATLISI Çarkı felek Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. | ||||||||
24 Mayıs 2019 18:20 | |||||||||
Schwarz | Cevap: ÇARKIFELEK TATLISI Olsada yesek Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. | ||||||||
24 Mayıs 2019 18:14 | |||||||||
Beatrice | Cevap: ÇARKIFELEK TATLISI
Farklı şekil verilmiş sadece | ||||||||
24 Mayıs 2019 17:40 | |||||||||
beston | Cevap: ÇARKIFELEK TATLISI DÖNEMSEL OLARAK USTALAR KENDİLERİNİ DENEMEK İÇİN BÖYLE TATLILAR YAPAR DENEDİM NORMAL BİR TATLI | ||||||||
24 Mayıs 2019 17:03 | |||||||||
Beatrice | ÇARKIFELEK TATLISI Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Çarkıfelek tatlısı tarifi için malzemeler Hamuru için • 3 su bardağı un • 100 g tereyağı (Yumuşak) • 1 çay bardağı sıvı yağ • 1 çay bardağı yoğurt • 1 yemek kaşığı sirke • 1 su bardağı irmik • 1 paket vanilya • Yarım paket kabartma tozu • Bir tutam tuz Dolgusu için • 1 su bardağı irmik • 5 yemek kaşığı pirinç fındık içi • 1 yemek kaşığı un • 1 çay kaşığı tarçın • 1/2 su bardağı süt Şerbeti için • 2.5 su bardağı toz şeker • 3 su bardağı su • Çeyrek limonun suyu Çarkıfelek tatlısı Nasıl Yapılır İç dolgusunu hazırlamak için gerekli olan malzemeleri bir kasede karıştırın ve üzerini kapatıp hamuru hazırlayana kadar bir kenarda bekletin. İç harç hamur kıvamına gelince avucunuzda yuvarlayarak erik büyüklüğünde toplar hazırlayın. Hamuru için bir karıştırma kabına yumuşak tereyağını, sıvı yağı, yoğurdu ve sirkeyi alarak iyice karıştırın. İrmik, vanilya, kabartma tozu ve tuzu ekleyerek yoğurmaya başlayın. Yavaş yavaş unu ilave ederek yoğurmaya devam edin. Ele yapışmayan pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizle açın ve içine hazırladığınız dolgu malzemesini koyarak kapatın. Avucunuzun içinde yuvarlayıp pürüzsüz hale getirin ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Üzerlerine plastik içecek kapağı ile şekil verip ortalarına bütün fındık yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Şerbeti için şeker ve suyu bir tencereye alıp, şeker tamamen eriyene kadar kaynatın. Limon suyunu ilave edin ve karıştırıp ocaktan alın. Soğuması için bekletin. Tatlı piştikten sonra fırından çıkarın ve ilk sıcaklığının çıkması için 5 dakika kadar bekletin. Soğuk şerbeti üzerlerine gezdirin ve tepsiyi ılık fırının içine alıp 15-20 dakika, şerbeti iyice çekmesini sağlayın. Şerbeti tamamen çektikten sonra servis yapın. |