IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Süt helvası tarifi Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
09 Haziran 2019 22:23
Beatrice
Cevap: Süt helvası tarifi

Çok lezzetlidir olsada yesek
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
09 Haziran 2019 22:07
NerqiS
Cevap: Süt helvası tarifi

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] hazırlarım ki enfes görünüyor evet bende denemedim denemek gerek
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
09 Haziran 2019 22:04
PySSyCaT
Cevap: Süt helvası tarifi

oLsada yesek..:-)
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] maLzemeLer eLLerinden oper bi zahmet hazirLasan sevaptir..:-p
09 Haziran 2019 21:56
NerqiS
Süt helvası tarifi

Bursa'nın meşhur süt helvasının tarifini sizinle paylaşıyoruz. Görünüşü fırın sütlaça benzese de tadı damaklarda kalan bir tatlıdır. İşte süt helvası tarifi...



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




Bursa'nın kestane şekerinden sonra gelen enfes süt helvasının tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Kazandibi tatlısına rakip olacak, tadı damaklarda kalan süt helvasının pratik ve lezzetli bir tatlı olduğu için tarifini denemeyenlere mutlaka tavsiye ediyoruz. Evde kolayca yapabileceğiniz süt helvası tarifi için işte malzemeler...

Malzemeler:

-150 gram tereyağı
-1 su bardağı un
-1,5 su bardağı şeker
-5 su bardağı süt
-1 yumurta sarısı
-1 tutam tuz

Süt helvası nasıl yapılır?

Birinci adım: Derin bir tencerenin içerisine şekeri ve 1 bardak sütü koyun, şekerler eriyene kadar ocakta karıştırın.

İkinci adım: Şeker eridikten hemen sonra ocaktan sütü alın. Bu adımda dikkat etmeniz gereken nokta sütün kaynaması ya da ısınması değil, yalnızca şekerin erimesi.

Üçüncü adım: Ardından şekerli sütün içerisine kalan sütü ve yumurtayı ekleyerek çırpın.

Dördüncü adım: Tereyağını tavaya alın. Eriyince unu ve bir fiske tuzu ekleyip rengi sararıncaya kadar sürekli karıştırarak kavurun.

Beşinci adım: Sütü de içerisine ekleyerek hızla karıştırmaya devam edin.

Altıncı adım: Karışımı güveç kaplarına paylaştırın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri iyice kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak sevis yapın.

Afiyet olsun.

Alıntı.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı