IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Konu: Böğürtlen Reçeli Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
20 Haziran 2019 02:18
YaRen
Böğürtlen Reçeli


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Böğürtlen Reçeli Tarifi'nin Malzemeleri
600 g böğürtlen
400 g toz şeker
½ (yarım) çay kaşığı limon tuzu

Böğürtlen Reçeli Tarifi'nin Yapılışı

Böğürtlenlerimizi yıkıyoruz. Çelik tencere alıyoruz üzerine şekerimizi ekliyoruz ve 30dk kadar bekletiyoruz. Ara ara salçalı suya ve yağlı yemeğe girmemiş tahta kaşıkla karıştırıyoruz.
Önce harlı ateşte, sonra kısık ateşte 20dk kaynatıyoruz.(ben bu işlem için miktar az olduğu için ocağımın en küçük gözünü seçtim)
Ateşten indirmeden1-2 dk önce limon tuzunu ekleyin, karıştırın ve ateşten indirin.
Reçeliniz size sulu gelecektir, 1-2 gün cam bir kaba boşaltarak; güneşli, tozsuz ve rüzgar alan bir yerde üzerine tülbent kapatarak ,arada bir karıştırarak kıvam elde etmesini sağlayın.
Özellikle jöleleşen bu reçeliniz tartlarınızda da gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.
Alıntı

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı