IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Kruton Tarifi Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
26 Haziran 2019 11:18
Funda
Kruton Tarifi


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Kruton tarifi için malzemeler

1 yemek kaşığı keten tohumu veya chia
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 diş sarımsak
1 su bardağı badem
2 yemek kaşığı ince kıyım soğan
2 yemek kaşığı ince kıyım maydanoz veya 1 tatlı kaşığı kuru maydanoz
2 yemek kaşığı ince kıyım fesleğen veya 1 tatlı kaşığı kuru fesleğen
1 yemek kaşığı taze kekik yaprağı veya 1/2 tatlı kaşığı kuru kekik
1 yemek kaşığı taze biberiye yaprağı veya 1/2 tatlı kaşığı kuru kekik
1/2 çay kaşığı tuz

Kruton Nasıl Yapılır

Demir, kalsiyum, C vitamini ve Omega 3 bakımından zengin semizotu salatasına bademli kruton ve taze otlu peynir sosuyla hem renk hem de lezzet katın.

Fırını, fanlı 150 derecede ısıtın. Keten tohumunu mutfak robotunda toz haline getirip, küçük bir kaseye aktarın. 2 yemek kaşığı su ekleyip karıştırın. Keten tohumu ve suyun iyice birbirine geçmesi için 5 dakika bekletin.
Mutfak robotunda sarımsağı ve bademi ince kıyılacak şekilde ezin. Kenara ayırdığınız keten tohumu karışımı ve kalan bütün malzemeleri ekleyip, hafif yapışkan bir hamur elde edene dek robottan geçirin.
Karışımdan yaklaşık 1 çay kaşığı boyutunda parçalar koparıp pişirme kağıdı serili fırın tepsisine dizin. Renkleninceye dek 30-35 dakika fırınlayın. Pişince fırından çıkarıp 10 dakika tepside soğumaya bırakın. Soğudukça sertleşeceklerdir.
Tamamıyla soğuduklarında, hava geçirmeyen bir kapta, kuru bir yerde 2-3 hafta muhafaza edebilirsiniz.

Taze otlu peynir sos

2 çay bardağı süt veya su
2 kibrit kutusu boyutunda beyaz peynir
6 yemek kaşığı zeytinyağı
1-2 avuç maydanoz yaprağı
1-2 avuç fesleğen ve/veya dereotu yaprağı
1 diş sarımsak
Bir tutam tuz ve karabiber

Bu tarifte kullandığınız taze otların miktarına göre sıvı miktarı da değişecektir. Bütün malzemeleri mutfak robotundan geçirin, akışkan bir kıvam elde etmek için gerekirse su ekleyin

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı