IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Baklalı Enginar Dolması Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
19 Temmuz 2019 13:24
YaRen
Baklalı Enginar Dolması


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


2 adet enginar

200 gram iç bakla

Yarım su bardağı pirinç

4 sap taze soğan

Çeyrek demet dereotu

2 yemek kaşığı zeytinyağı

Yarım tatlı kaşığı deniz tuzu

Enginarların sapları dik durmalarını sağlayacak şekilde kesildikten sonra, yaprakların arası iyice yıkanır. Taze soğanlar yıkanıp ince ince doğranır. İç bakla, soğan, pirinç dereotu karıştırılır. İç malzeme el yordamı ile yaprakların arasına doldurulur. Tencereye konulan enginarların yarısına gelecek kadar su eklenip, üzerlerine zeytinyağı gezdirilir. 50 dakika kadar orta ateşte pişirilir.


B1, B2, B6 ve K vitaminlerinin yanı sıra potasyum ve magnezyum mineralleri açısından da oldukça zengindir. İyi bir protein kaynağıdır. Hazmı kolay, besleyici bir bitkidir. İdrar yollarını temizler. Böbrek ağrılarını dindirir. Böbrek iltihaplarını giderir. Böbrek kum ve taşlarının düşürülmesine yardımcı olur. Lumbago, romatizma, siyatik ve dolama şikayetlerini giderir.
Alıntı

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı