09 Eylül 2019 22:30 | |
Beatrice | Cevap: Fıstıklı Lokma Tarçınlı da çok güzel oluyor Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. |
09 Eylül 2019 20:46 | |
mCx | Fıstıklı Lokma Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Şerbet malzemelerini bir tencereye alın ve kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika daha kaynatın. Soğuması için kenara alın. 1 su bardağı su 1 su bardağı toz şeker 1 tatlı kaşığı limon suyu Lokma malzemelerini fıstık hariç hepsini yoğurma kabında yoğurun. Cıvık bir hamur olacak. Hamurun üzerini örtüp 1 saat mayalandırın. 1 ve 1/2 (Yarım) su bardağı un 1 çay kaşığı toz maya 1 çay kaşığı toz şeker 1 çimdik tuz 1 su bardağı su Mayalanan hamura fıstığı ilave edin ve homojen karışması için alt üst edin. Sıvı yağı kızdırın. Ve küçük bir kaseye de sıvı yağ doldurup kenarda bir tatlı kasığı ile hazırda bekletin. 1/2 (Yarım) su bardağı file fıstık Yeteri kadar kızartmalık sıvı yağ Hamurdan elinizle yumruk yapın ve diğer elinizle tatlı kasığını sıvı yağa batırıp yumruğunuzdaki hamuru kaşıkla alıp dikkatlice yağa bırakın. Her defasında tatlı kasığını yağa batırın ve tencerede yer kalmayana kadar hamur dökün. Kevgirle karıştırarak pişirin. Kevgirle süzdürüp şerbete atıp 5 dakika alt üst edin ve servis tabağına da şerbetten süzdürüp alın. Ilık servis edin. |