IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Çemenli rulo tarifi - çemenli rulo nasıl yapılır? Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
06 Ekim 2019 07:58
Beatrice
Çemenli rulo tarifi - çemenli rulo nasıl yapılır?

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



ÇEMENLİ RULO MALZEMELERİ:

İki buçuk su bardağı un
10 gram yaş maya
Yarım su bardağı ılık su
Tozşeker, tuz

İçi için:
1 kase hazır çemen
1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz
150 gram haşlanmış et
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı biber salçası

ÇEMENLİ RULO YAPILIŞI:

Unu bir kaba eleyip ortasını havuz şeklinde açın. Yarım su bardağı ılık suda yaş maya, tozşeker ve tuzu karıştırıp unun ortasına koyun. Yeterince su ekleyip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp 15 dakika dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp ince olacak şekilde açın. Sacda veya yapışmaz yüzeyli bir tavada arkalı önlü kızartın. Küçük sac ekmeklerini 4 parçaya bölün. Diğer tarafta haşlanmış eti elinizle didikleyin. Çemen, et, ceviz, salça ve sıvıyağı bir kasede karıştırın. Yufka ekmeklerinin uç kısmına iç harçtan koyup rulo şeklinde sarın ve servis tabağına dizin.

Not: Çemenli rulolar Kaysri'de çay saatlerinde ve kahvaltılarda mutlaka ikram edilir.

Alıntı

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı