IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Çok Amaçlı Sos Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
28 Ekim 2019 20:01
mCx
Çok Amaçlı Sos

Çok Amaçlı Sos Tarifi İçin Malzemeler

8 adet domates
4 adet kapya biber
4 adet yeşil biber
2 adet patlıcan
5 diş sarımsak
Bir miktar maydanoz
Yarım çay bardağı zeytinyağ veya sıvı yağ
2 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı isot
Tuz, kuru nane, pulbiber (acılı), kekik

Çok Amaçlı Sos Tarifi Yapılışı

Kapya biberleri ortadan ikiye ayıralım çekirdeklerini temizleyelim ve yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye kabuk kısmı üstte kalacak şekilde dizelim.
Patlıcanları da kürdanla bir kaç yerden delip biberlerin yanına dizelim.
Közleninceye kadar pişirelim.
Domateslerin kabuklarını soyalım ve doğrayalım. Yeşil biberlerin de kabuklarını temizleyip irice doğrayalım.
Tenceremize yağı döküp biberleri biraz soteleyelim. Ardından domatesleri de ilave edelim ve tencerenin kapağını kapatıp pişmeye bırakalım.
Közlenen biber ve patlıcanların kabuklarını soyup doğrayalım. Doğradığımız biberlerin yarısını kenara alalım. (Sosun içinde taneli gözükmesi için ayırıyoruz).
Pişen domates sosuna ayırdığımız patlıcan ve biberlerin yarısını ekliyoruz.
Sarımsakları da koyalım. Ardından tuz, sirke, şeker ve baharatlarını da koyalım. Yaklaşık 15 dakika daha pişirelim. Tencereyi ocaktan alıp sosu blendırla ezelim. (Çok ezilmesine gerek yok).
Sosu tekrardan ocağa alıp kenara ayırmış olduğumuz biberleri de koyup bir kaç dakika daha pişirip ocaktan aldıktan sonra maydanozu da ekleyip karıştıralım.
Sosumuz hazır. Dilerseniz sıcak, dinlerseniz soğuk tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.
Not: Eğer kışlık sos olarak yapıp kaldırmak isterseniz, malzeme miktarını artırıp yapabilirsiniz. Kavanozlara koyarken ocağın altı kısık olmalı sıcakken kavanozlayın. Et yemeklerinin yanına, kahvaltıya, makarnaya bir çok şeye kullanabilirsiniz sosu.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı