IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: İçi Kalpli Kek Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
04 Kasım 2019 15:06
Beatrice
İçi Kalpli Kek


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Çok aşıksınız… Eşinize ya da sevgilinize aşkınızı her fırsatta dile getiriyorsunuz ancak sizin için pek de yeterli olmuyor mu? O halde bir de içi kalpli keki yapmayı deneyin… İddia ediyoruz, bu keki yediğinizde aşkınız yeniden alevlenecek…

Malzemeler:



Kakaolu hamur için gerekli malzemeler

1 su bardağı süt
175 gr tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış olması gerekmektedir)
175 gr toz şeker
3 yumurta
Yarım yemek kaşığı karbonat
150 gr un
35 gr kakao
1 tatlı kaşığı vanilya özütü (1 paket şekerli vanilin de olabilir)
Bir tutam tuz
Sade hamur için gerekli malzemeler

1 su bardağı süt
3 yumurta
175 gr tereyağı (yine oda sıcaklığında yumuşamış olması gerekmektedir)
150 gr un
175 gr toz şeker
Yarım yemek kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı vanilya özütü (1 paket şekerli vanilin de olabilir)
Bir tutam tuz

Hazırlanışı:
Kakao ve unu bir kap içerisinde elemelisiniz.
Ardından tuzu ve karbonatı da ekleyip harmanlamanız gerekmektedir.
Kakaolu hamur için, derin bir kap içine toz şeker ve tereyağını krema kıvamına gelinceye kadar çırpmalısınız.
Daha sonra üzerine yumurtaları eklemeli ve de çırpmaya devam etmelisiniz.
Ardından sütü de ilave edip karıştırmalısınız.
Elde edilen bu karışıma, unlu karışımı ilave etmeli ve hafifçe karıştırmalısınız.
Hazırladığınız hamuru, hafif bir şekilde yağladığınız ve unladığınız 25 cm olan baton kek kalıbına boşaltmalısınız.
Kek kalıbını, önceden ısıttığınız 170 derecelik fırında 30-35 dakika pişirmeniz gerekmektedir.
Pişirdiğiniz keki, soğuduktan sonra kalıptan çıkarmalısınız.
Hazırlanan keki 1,5 santim kalınlığında dilimlemelisiniz.
Dilimlediğiniz kekleri, küçük ya da orta boy kalpli kurabiye kalıplarıyla kesip şekillendirmelisiniz.
Şimdi sıra, sade kek hamurunu hazırlamaya geldi. Sade kek için de aynı şekilde hareket etmeniz gerekmektedir. İçinde kakao olmadan yeni bir karışım daha yapmalısınız.
Yeniden kekin pişirileceği kalıbı hafifçe yağlayıp unlamalısınız.
Kalıbın içerisine 2-3 kaşık sade kek hamurundan dökmelisiniz.
Ardından kalpli kekleri arada hiçbir şekilde boşluk kalmayacak şekilde yan yana sıralamalısınız, kalıbın içerisindeki hamurun üzerine yerleştirmelisiniz.
Daha sonra kalpli keklerin üzerine kalan sade hamuru dökmelisiniz.
Yine önceden ısıtılmış bu sefer 175 derecelik olan fırında 35-40 dakika pişirmelisiniz. (İlk yarım saat hiçbir şekilde fırının kapağını açmamalısınız)
Pişip pişmediğini anlamak için kürdan testi yapabilirsiniz.
Kekiniz piştiyse eğer, fırından çıkarıp soğumaya bırakmalısınız.
Soğuduktan sonra ise dilimleyerek servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.

alıntı

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı