16 Aralık 2019 17:33 | |
Beatrice | Cevap: Beypazarı kurusu tarifi Çok severim ya sıcak sıcak off |
16 Aralık 2019 15:39 | |
Risque | Cevap: Beypazarı kurusu tarifi Eline sağlık Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. |
16 Aralık 2019 15:22 | |
Beatrice | Beypazarı kurusu tarifi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler 5 kilogram un 1 kilogram tereyağı 2 litre süt 200 gram maya 10 gram tarçın Tuz Hazırlanışı Unu, tereyağı, süt, maya, tarçın ve tuz ile geniş bir kasede yoğurun. Hazırladığınız hamuru 40-45 dakika dinlendirip, 4-5 santimetre kalınlığında uzun yuvarlak çubuklar haline getirin. Elde edilen yuvarlak çubuklar 8-9 santimetre uzunluğunda verev kesip tepsiye dizin ve orta sıcaklıkta fırına verin. Hafif pembeleşince fırından çıkartıp, soğumaya bırakın. 25-30 dakika soğuduktan sonra orta sıcaklıktaki fırında tekrar pişirerek kurutun. Fırından çıkarıp soğutun ve rutubetsiz ortamda saklayın. Afiyet olsun... alıntı |