IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Lezzetli bir protein deposu: İçi fıstık ezmeli, şekersiz bisküvi Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
26 Aralık 2019 22:04
Risque
Cevap: Lezzetli bir protein deposu: İçi fıstık ezmeli, şekersiz bisküvi

Güzelmiş.
26 Aralık 2019 21:02
yeSa
Cevap: Lezzetli bir protein deposu: İçi fıstık ezmeli, şekersiz bisküvi

Çok güzel görünüyor kesin denicem
26 Aralık 2019 20:55
Fragile
Lezzetli bir protein deposu: İçi fıstık ezmeli, şekersiz bisküvi

Lezzetli bir protein deposu: İçi fıstık ezmeli, şekersiz bisküvi



Vücudumuza aldığımız karbonhidratın şeker gibi basit karbonhidrat değil, lif açısından zengin, mineral ve vitamin kompozisyonuna sahip ve yavaş sindirilen olmasına özen göstermeliyiz. Dolayısıyla bu ev yapımı fıstık ezmeli tarif, kompleks karbonhidratlar bakımından zengin olduğu için şeker ihtiyacımızı bastıracaktır. Üstelik dışarıdan aldığımız diğer bisküvilerin aksine, bu bisküvi bir protein deposu.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Ufak bir hatırlatma: Daha fazla adet çıkmasını diliyorsanız, malzemeleri oranlı olarak artırabilirsiniz.

Bisküvimizi tanıyalım
Kalori: 50 kcal / adet
Pişirme: 150 °C – 15 dakika
Hazırlık: 45 dakika
Dinlendirme: 2.30 saat buzdolabında, 10 dakika oda sıcaklığında
Konsept: Ara öğün (tatlı)

Malzemeler
Kurabiye kısmı için;

5 çorba kaşığı yulaf
1/2 su bardağı şekersiz vanilya tozu
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karbonat
1 çorba kaşığı tarçın
1/4 su bardağı hindistan cevizi yağı
3 çorba kaşığı laktozsuz süt
2 çorba kaşığı organik keçiboynuzu pekmezi

Kreması için;

1 çorba kaşığı fıstık ezmesi
1/2 su bardağı toz tatlandırıcı
1/2 çay kaşığı tuz
4 çorba kaşığı laktozsuz süt (inceleştirmek için sonradan ekleyelim ama çok da eklememeye özen gösterelim, yoksa yapış yapış olabilir. Bizim amacımız pürüzsüz ve yumuşak olması.)

Tarif
Kurabiye kısmı için;

İlk beş malzemeyi homojen hale gelinceye kadar karıştıralım.
Ayrı bir kapta bütün sıvı malzemeleri karıştırıp, iki karışımı birleştirelim.
Hamur haline gelsin, fırınlanmadan önce 30 dakika buzdolabında bekletelim.
Hamuru büyük bir yuvarlak haline gelinceye kadar kuvvetli bir biçimde ezelim. (Ben buzdolabından çıkarınca streç filme sardım öyle ezdim. Daha düzgün ezilmiş oldu, size de tavsiye ederim)
Hamur inceleşene kadar yoğuralım.
Elde ettiğimiz hamuru eşit ve küçük dairelere keselim.
Yağlanmış tepsi üstünde, önceden ısıtılmış fırında 150°C ayarında, 10-15 dakika boyunca pişirelim
Hazırladığımız kurabiyenin 10 dakika soğumasını bekleyelim.

Kreması için;

Krema için listelediğimiz ilk üç malzemeyi pürüzsüz ve yumuşak hale gelinceye kadar karıştıralım.
İnceleştirmek adına 4 çorba kaşığı süt ekleyelim. (Daha çok inceleştirmek isterseniz biraz daha ekleyebilirsiniz, fakat yapış yapış olmaması için çok olmamasına özen gösterelim.)
Elimizle iyice yoğuralım.
Elde ettiğimiz kremayı kurabiyelerin yarısına koyalım, kalan kurabiyeleri kullanarak da üzerlerini kapatalım (sandviç haline gelmesi için).
2 saat buzdolabında dinlendirelim, sonra servis edelim.



-Alıntı-

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı