15 Ocak 2020 16:24 | |||||
vioLeta | Cevap: Patlıcan kulesi
Bir ben sevemedim Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. | ||||
15 Ocak 2020 14:53 | |||||
Eva | Cevap: Patlıcan kulesi patlıcanın her türlüsünü severim özellikle mezelerde Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. | ||||
15 Ocak 2020 14:48 | |||||
Beatrice | Cevap: Patlıcan kulesi kesinlikle cok lezzetli oluyor sunumu da göründüğü gibi harika nam namm | ||||
15 Ocak 2020 12:46 | |||||
Sarya | Patlıcan kulesi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Patlıcan kulesi tarifi için malzemeler Malzemeler 1 bostan patlıcanı 2 yumurta 1 su bardağı un 1 su bardağı galeta unu 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber Yarım çay kaşığı toz kırmızı biber 1 çay kaşığı kimyon Kızartmak için Ayçiçek yağı Garnitür için 1 közlenmiş patlıcan 1 su bardağı süzme yoğurt 1 dal maydanoz 2 diş sarımsak Tuz 2 domates 1 kırmızı soğan 1 tatlı kaşığı pesto sos 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı limon suyu Taze fesleğen yaprakları Patlıcan kulesi Nasıl Yapılır Patlıcanı kalın halka şeklinde dilimleyip tuzlu suda 10 dakika bekletin. Ayrı tabaklara un ve galeta ununu koyun. Galeta ununun içine tuz ve baharatları ekleyip karıştırın. Ayrı bir kapta yumurtaları çırpın. Patlıcanları kağıt havlu ile kurulayın. Ayçiçek yağını ısıtın. Patlıcan dilimlerini önce una, sonra çırpılmış yumurtaya daha sonra da baharatlı galeta ununa batırıp her iki yüzünü de kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Sarımsakları bir kasede ezin, üzerine yoğurt, doğradığınız közlenmiş patlıcan ve ince kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın. Garnitür için, domateslerin çekirdeklerini çıkarıp küp doğrayın. Kırmızı soğanı da aynı şekilde doğrayıp bir kaseye alın. Üzerine pesto sos, zeytinyağı ve tuz ilave edip karıştırın. Servis tabağına kızarmış bir dilim patlıcanı alın, üzerine bir yemek kaşığı yoğurtlu patlıcanı yayın. Onun üzerine ikinci kızarmış patlıcan dilimini koyun. Üzerine tekrar yoğurtlu patlıcandan bir kaşık yayın. En üste ve yanına hazırladığınız garnitürü koyup fesleğen yaprakları ile servis yapın. Alıntı |