IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Yasemin Çiçeği Reçeli Tarifi Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
11 Ağustos 2022 19:14
bliss
Cevap: Yasemin Çiçeği Reçeli Tarifi

kokusunu severim de
reçeli bi garip olur sanki
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

bırakın dalında kalsın
11 Ağustos 2022 18:10
Beatrice
Cevap: Yasemin Çiçeği Reçeli Tarifi

İlk defa duydum
15 Ocak 2020 16:15
vioLeta
Cevap: Yasemin Çiçeği Reçeli Tarifi

Paylaşım için teşekkür ederiz
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
15 Ocak 2020 13:47
Sarya
Yasemin Çiçeği Reçeli Tarifi

Yasemin Çiçeği Reçeli Tarifi

Malzemeler:

Bir bardak taze toplanmış yasemin çiçeği
İki buçuk bardak toz şeker
1 buçuk bardak su
Yarım limon suyu
Yapılışı:

Toplamış olduğunuz yasemin çiçeklerinin yalnızca çiçek kısımlarını dikkatli bir şekilde ayıklayın ve temizleyin.
Yasemin çiçeklerine zarar vermeden dikkatli bir şekilde bol suda yıkayın ve sularının süzülmesi için süzgeç içerisine alın.
Çiçekleri bir kase içerisine koyun ve üzerine yarım bardak toz şeker dökerek çok az ovun.
Reçelin ilk olarak şerbetini hazırlıyoruz. Bunun için reçel tenceresine suyu ve iki bardak toz şekeri dökün.
Şeker eriyene kadar şerbeti sürekli olarak karıştırın. Şerbetiniz fokurdamaya başlayınca içerisine yasemin çiçeklerini ilave ederek, kısık ateşte kaynamaya bırakabilirsiniz.
Yaklaşık beş dakika boyunca kaynayan yasemin çiçekleri dibe çökmeye başlayacaktır.
Reçelin içerisine yarım limon suyunu ilave edin. Eğer evinizde limon yoksa birkaç adet limon tozu katarak da reçelinizi pişirmeye devam edebilirsiniz.
Ortalama 4-5 dakika limon suyu ile kaynayan yasemin çiçeği reçeli artık kavanoza doldurmaya hazır bir kıvama gelmiş olacaktır.
Reçelinizi sıcaklığı ile cam bir kavanoz içerisine dökebilirsiniz.
Kavanoza doldurduğunuz reçeli yeni bir kapakla sıkı bir şekilde kapatın ve ardından kavanozu ters çevirerek soğumaya bırakın.
Ev yapımı yasemin çiçeği reçelini serin, nem ve ışık almayan bir ortamda muhafaza edebilirsiniz. Reçelinizi buzdolabında da saklayabilirsiniz. Afiyet olsun.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı