IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Kırmızı biber turşusunun tarifi ve püf noktaları Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
15 Ocak 2020 16:25
vioLeta
Cevap: Kırmızı biber turşusunun tarifi ve püf noktaları

Güzel görünüyor
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Emeğine sağlık
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
15 Ocak 2020 14:45
Beatrice
Cevap: Kırmızı biber turşusunun tarifi ve püf noktaları

off bayılırımmm
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
15 Ocak 2020 13:43
Sarya
Kırmızı biber turşusunun tarifi ve püf noktaları

Yemeklerin ya da kahvaltının yanında harika bir lezzet daha istiyorsanız kolay kırmızı biber turşusu tarifini mutlaka denemelisiniz. Kırmızı biber turşusunun tarifi ve püf noktaları…

Özellikle biber ve turşu sevenlerin yemeden duramayacakları enfes bir tat olduğu için sık sık yapabilir, günün her öğününde tüketebilirsiniz. Kolay bir tarif olduğu gibi, diğer yandan çok da güzel bir tada sahip. İşte sofralarda harika bir garnitür olarak kullanabileceğiniz kırmızı biber turşusu tarifi

Malzemeler:

2 kg kırmızı biber
1.5 su bardağı üzüm sirkesi veya arzuya göre elma sirkesi de kullanılabilir.
1 bardak sıvı yağ veya Ayçiçek ya da mısır yağı da olabilir.
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1,5 büyük baş sarımsak
1 demet maydanoz
1 çorba kaşığı tuz
Kırmızı Biber Turşusu Tarifi

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Biberleri iyice yıkadıktan sonra iri iri doğrayın. Büyük bir tencereyi önceden ocağa koyarak altını yakın. Tencere ısınınca sirkeyi ilave edin, tuzu ve yağı da koyarak karıştırın. Kaynamaya başladıktan sonra doğramış olduğunuz biberleri de tencereye ekleyerek karıştırın ve kapağını da kapatarak yaklaşık 10 dakika daha kaynatın. Biberlerin fazla kaynayıp ezilmemesine veya aşırı yumuşamamasına dikkat edin. En son sarımsakları irice doğrayarak biberlerin içine atın ve ardından maydanozu da ekleyin. Bir taşım daha kaynadıktan sonra ocaktan alıp temiz cam kavanozlara doldurabilirsiniz. Tencerede kalan suyu kavanozlara paylaştırın.

Not: Tuz olarak kaya tuzu kullanmanız daha uygun olur ancak yemeklik tuz da kullanabilirsiniz. Soğuduktan sonra hemen tüketebileceğiniz gibi, daha uzun süre saklamak isterseniz kavanoz kapaklarını sımsıkı kapatıp, şişeleri ters çevirin ve vakum işlemi yapın ki hava alıp bozulmasın.


Alıntı

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı