IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Çarkıfelek Tatlısı Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
20 Ocak 2020 07:29
Oktayy
Cevap: Çarkıfelek Tatlısı

Görüntü güzel ama isim biraz sıkıntı tadına bakmak lazım tabi
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
20 Ocak 2020 05:17
Comedian
Cevap: Çarkıfelek Tatlısı

çok uydurma bir ismi varmış tadı da ona keza nasıl olur bilemedim şimdi
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
20 Ocak 2020 03:21
MeyRa
Çarkıfelek Tatlısı

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


MALZEMELER

3 su bardağı un 375 gram
100 gram yumuşak tereyağı veya margarin
1 çay bardağı sıvı yağ 90 ml
1 çay bardağı yoğurt 90 ml
1 su bardağı irmik 180 gram
1 paket vanilya
yarım paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı sirke
iç dolgusu için:1 su bardağı irmik 180 gram
yarım su bardağı süt 100 ml
1 yemek kaşığı un 25 gram
4 yemek kaşığı ince çekilmiş ceviz
1 çay kaşığı tarçın
Şerbeti için:

2,5 su bardağı toz şeker 500 gram
3 su bardağı su 600 ml
1 dilim limon
YAPILIŞI

Ara dolgusu için kapaklı bir kaba irmik, süt, un, ceviz içi ve tarçın alıp karıştırıp bekletiyoruz.
Hamuru için yoğurma kabına tereyağı ve sıvı yağ alıp eziyoruz.
Üzerine yoğurt, irmik, vanilya, kabartma tozu, sirke ve un ekleyip yoğuruyoruz.
Yoğurduğumuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avcumuzun içinde eziyoruz.
Ortasına ara dolgusu için hazırladığımız hamurdan minik parça koparıp yuvarlayıp bırakıyoruz.
Sade hamuru toparlayıp yuvarladıktan sonra şişe kapağıyla şekil vererek tepsiye diziyoruz.
200 derece fırında üzeri pembeleşene dek pişiriyoruz .
Şerbeti için tencereye şeker su ve limon dilimini alıp 10 dakika kaynatıyoruz.
Fırından aldığımız sıcak tatlıya eli yakmayacak sıcaklıkta olan şerbeti döküp şerbetini çekmesi için 2 saat bekletiyoruz .

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı