23 Ocak 2020 11:37 | |
vioLeta | Cevap: Şerbetli Tatlı Görüntüsü jelebi gibi dimi ya olsada yesek |
21 Ocak 2020 02:52 | |
MeyRa | Şerbetli Tatlı Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. MALZEMELER 3,5 su bardağı un 440 gram 125 gram yumuşak tereyağı veya margarin 1 su bardağı sıvı yağ 200 ml 1 su bardağı irmik 1 çay bardağı yoğurt 90 ml 1 tane yumurta 1 yemek kaşığı sirke 1 paket vanilya yarım paket kabartma tozu İç dolgusu için:1 su bardağı hazır kavrulmuş kadayıf 1 çay kaşığı tarçın 4 yemek kaşığı dövülmüş ceviz içi Şerbeti için:2,5 su bardağı şeker 500 gram 3 su bardağı su 600 ml 1 dilim limon YAPILIŞI Tatlının hamuru için yoğurma kabına tereyağı, sıvı yağ ve yumurta alıp eziyoruz. Üzerine yoğurt, irmik, sirke, kabartma tozu, vanilya ve un ekleyerek yoğuruyoruz. Yoğurduğumuz hamurdan bir parça ayırıp üzerine kavrulmuş kadayıf, ceviz ve tarcın ekleyip minik minik yuvarlıyoruz. Sade hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak avuç içinde ezip ortasına kadayıflı toplardan yerleştirip kapatarak yuvarlıyoruz. Ve hijyenik mutfakta kullanılan cımbızla şekillendirip tepsiye yerleştiriyoruz . 200 derece fırında pembeleşene kadar pişiriyoruz. Şerbeti için tencereye şeker, su ve limon dilimi alıp 10 dakika kaynatıyoruz. Fırından aldığımız sıcak tatlıya ılık şerbeti döküp çekmesi için 2 saat bekletiyoruz. |