IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Çıtır Kavuzlu Buğday Gevreği Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
29 Ocak 2020 16:34
ihaveanidea
Çıtır Kavuzlu Buğday Gevreği

Kendi kahvaltılık gevreğini yapmak tahmininden çok daha kolay. Yapman gereken tek şey muzlu buğday tanelerini fırınlamak! Gevreğini ne kadar eğlenceli hale getireceğin tamamen senin hayal gücüne kalmış, mesela biraz hindistan cevizi ya da fındık fıstıkla fırınlamaya ne dersin?

1 porsiyon için malzemeler
• ½ Muz (75 g)
• Agave şurubu (15 mL)
• Hindistan cevizi yağı (½ çay kş., 4 mL)
• Kavuzlu buğday (60 g)
• Şeker ilavesiz badem sütü (170 g)
• Yaban mersini (10 g)

1 porsiyon için tarif
1-Olgun bir muzu bir kasede çatalla ez. Agave şurubu, hindistan cevizi yağı ve kavuzlu buğdayı ekle ve macun kıvamına gelene kadar karıştır.
2-Hazırladığın bulamacı pişirme kağıdı serdiğin fırın tepsisine yay ve 175°C'de yaklaşık 10 dakika fırınla.
3-Sonrasında soğumaya bırak ve soğuduktan sonra iri parçalar halinde kır.
4-Parçaladığın gevreğini bir kaseye al, badem sütü ve yaban mersini ekle ve tadını çıkar!
5-Afiyet olsun!

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı