05 Şubat 2020 19:41 | |
vioLeta | Cevap: Anne elinden; semizotu ve pirinç püresi Semizotu püresini ilk defa duydum. Ama semizotunu pirinçle pişiriyorlar bunu düşünürsek güzel olsa gerek |
05 Şubat 2020 16:48 | |
Sarya | Anne elinden; semizotu ve pirinç püresi 1 adet küçük boy kabak 1 kase kadar semiz otu 1 kahve fincanı pirinç 1 tatlı kaşığı zeytinyağı Pirinci bol su ile yıkayalım ve süzelim, küçük bir tencerede pirinci az miktar da su ile kaynamaya bırakalım. Doğradığımız kabak ve semiz otunu da tencereye ekleyelim ve 10 dakika kaynatalım, ateşi söndürüp üzerine zeytinyağı ekleyip dinlendirelim ve sonrasın da blendırdan geçirip minik yavruyu besleyelim... 1 adet küçük boy kabak 1 kase kadar semiz otu 1 kahve fincanı pirinç 1 tatlı kaşığı zeytinyağı Pirinci bol su ile yıkayalım ve süzelim, küçük bir tencerede pirinci az miktar da su ile kaynamaya bırakalım. Doğradığımız kabak ve semiz otunu da tencereye ekleyelim ve 10 dakika kaynatalım, ateşi söndürüp üzerine zeytinyağı ekleyip dinlendirelim ve sonrasın da blendırdan geçirip minik yavruyu besleyelim... Alıntı |