IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: San Sebastian Cheesecake Tarifi Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
05 Şubat 2020 21:59
ihaveanidea
Cevap: San Sebastian Cheesecake Tarifi

vioLeta Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Çok albenisi yok ya
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


1 çay kaşığıyla pasta yapıyorsun daha ne shshhs.

Hadi ya merak ettim.
05 Şubat 2020 21:17
vioLeta
Cevap: San Sebastian Cheesecake Tarifi

ihaveanidea Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Kız şunu bi denesene iyi olursa ben de yapıcam shsh.




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Tarçınlı Rulo


6 porsiyon için malzemeler:

• Su (15 mL)
• Yaş maya (10 g)
• Şeker (1 çay kş., 4 g)
• Tam buğday unu (140 g)
• Elma püresi (40 g)
• Badem sütü (25 mL)
• Hindistan cevizi yağı (13 mL)
• Tatlandırıcı (Stevia, Eritritol veya benzeri doğal tatlandırıcı) (dilediğin miktarda)
• Tarçın (dilediğin miktarda)


6 porsiyon için tarif:

1-Fırını önceden 165°C'ye ısıt.
2-Su, maya ve şekeri karıştır ve yaklaşık 5 dakika dinlenmeye bırak.
3-Bu esnada, bir kaşık dolusu unu elma püresi ve badem sütüyle karıştır.
4-Maya karışımını da ilave et ve yoğurarak hamur haline getir.
5-Hamurun üzerini temiz bir bezle sararak sıcak bir köşede yaklaşık 30 dakika mayalanmaya bırak.
6-Bu sırada hindistan cevizi yağını tatlandırıcı ve tarçınla karıştırarak bir kenara al.
7-30 dakikanın sonunda hamuru yeniden güçlü bir şekilde yoğur ve bir pişirme kağıdının üzerinde aç. Üzerine hindistan cevizi yağı karışımını sür.
8-Daha sonra hamuru uzunlamasına sıkıca rulo haline getir ve kalın dilimler halinde kes.
9-Tarçınlı rulolarını pişirme kağıdı serdiğin fırın tepsisine sırala ve fırının orta rafında yaklaşık 25 dakika fırınla.


Çok albenisi yok ya
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
05 Şubat 2020 20:37
ihaveanidea
Cevap: San Sebastian Cheesecake Tarifi

vioLeta Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Güzel tariflerden versene :$


Kız şunu bi denesene iyi olursa ben de yapıcam shsh.




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Tarçınlı Rulo


6 porsiyon için malzemeler:

• Su (15 mL)
• Yaş maya (10 g)
• Şeker (1 çay kş., 4 g)
• Tam buğday unu (140 g)
• Elma püresi (40 g)
• Badem sütü (25 mL)
• Hindistan cevizi yağı (13 mL)
• Tatlandırıcı (Stevia, Eritritol veya benzeri doğal tatlandırıcı) (dilediğin miktarda)
• Tarçın (dilediğin miktarda)


6 porsiyon için tarif:

1-Fırını önceden 165°C'ye ısıt.
2-Su, maya ve şekeri karıştır ve yaklaşık 5 dakika dinlenmeye bırak.
3-Bu esnada, bir kaşık dolusu unu elma püresi ve badem sütüyle karıştır.
4-Maya karışımını da ilave et ve yoğurarak hamur haline getir.
5-Hamurun üzerini temiz bir bezle sararak sıcak bir köşede yaklaşık 30 dakika mayalanmaya bırak.
6-Bu sırada hindistan cevizi yağını tatlandırıcı ve tarçınla karıştırarak bir kenara al.
7-30 dakikanın sonunda hamuru yeniden güçlü bir şekilde yoğur ve bir pişirme kağıdının üzerinde aç. Üzerine hindistan cevizi yağı karışımını sür.
8-Daha sonra hamuru uzunlamasına sıkıca rulo haline getir ve kalın dilimler halinde kes.
9-Tarçınlı rulolarını pişirme kağıdı serdiğin fırın tepsisine sırala ve fırının orta rafında yaklaşık 25 dakika fırınla.
05 Şubat 2020 20:18
vioLeta
Cevap: San Sebastian Cheesecake Tarifi

ihaveanidea Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
E bu da güzel.

Annemin tarif defterine geçiriyorum!

Güzel tariflerden versene :$
04 Şubat 2020 22:53
Beatrice
Cevap: San Sebastian Cheesecake Tarifi

diShy Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
ya bu ara cok meşhur oldu da ben pek sevemedim ya bilemiyorum..

aynı yorumu yapmaya gelmiştim heryerde bu inatla yapmıycam
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
04 Şubat 2020 22:00
Che
Cevap: San Sebastian Cheesecake Tarifi

Olsada yesek.
04 Şubat 2020 21:51
diShy
Cevap: San Sebastian Cheesecake Tarifi

ya bu ara cok meşhur oldu da ben pek sevemedim ya bilemiyorum..
04 Şubat 2020 20:15
ihaveanidea
Cevap: San Sebastian Cheesecake Tarifi

E bu da güzel.

Annemin tarif defterine geçiriyorum!
04 Şubat 2020 19:52
Bal
San Sebastian Cheesecake Tarifi



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


San Sebastian Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler
400 ml. krema (2 kutu)
800 gram pastörize taze peynir
200 gram kaymak
4 adet orta boy yumurta
1 yemek kaşığı un
3/4 su bardağı toz şeker (150 gram)
1/4 su bardağı esmer şeker (50 gram)
1 paket vanilin

San Sebastian Cheesecake Tarifinin Püf Noktası
Cheesecake hazır olduğunda jöle gibi sallanmalı. 25. dakikadan sonra kontrol edin. Ne kadar cıvık sevdiğinize bağlı. Fotoğraftaki cheesecake 35 dakika pişti. Ortası daha kremalı kalması için 30 dakika idealdir.

San Sebastian Cheesecake Tarifi Nasıl Yapılır?
Tüm malzemeler oda sıcaklığında olmalı. Yumurtaları şeker ve vanilin ile ayrı yerde çırpın.
Kremayı un ile karıştırın. Peyniri çırpın. Çırpma işlemlerini sadece karışması için yapıyoruz. Fazla çırparsanız cheesecake söner.
Kaymağın üstünü alıp ilave edin. Krema-un karışımını peynire ilave edin. Yumurtalı karışımı ilave edin. 22 Cm kelepçeli kalıba yağlı 2 adet kağıt çapraz şekilde yerleştirin (kalıptan büyük olmalı). Karışımı içine dökün. Kağıdın kenarlarına kesin ki yanmasın.
230 derece sıcak fırında (fan açık) 20 dk, ısıyı 200 dereceye düşürüp 10-15dk daha pişirin.
Cheesecake hazır olduğunda jöle gibi sallanmalı 25. dakikadan sonra kontrol edin. Ne kadar cıvık sevdiğiniz bağlı. Ben 35 dakika pişirdim.
Tamamen soğuduğunda vaktiniz varsa 1 gece yok ise 5-6 saat buzdolabında dinlendirin.

Afiyet olsun.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı