IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Erik Suyu Tarifi Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
09 Nisan 2020 20:23
yeSa
Cevap: Erik Suyu Tarifi

Rhytia Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Ben bu yaz erik koydum dolaba
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
bol bol yaptım.


Bizim dolapta erik yok ben bu güzel tarifi yapamıyorum :/
09 Nisan 2020 20:20
Rhytia
Cevap: Erik Suyu Tarifi

Ben bu yaz erik koydum dolaba
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
bol bol yaptım.
09 Nisan 2020 20:19
yeSa
Erik Suyu Tarifi

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]



Erik Suyu Tarifi İçin Malzemeler
1 kg. kırmızı erik
1,5 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı limon suyu
2 litre su


Erik Suyu Tarifinin Püf Noktası
Daha berrak ve pürüzsüz bir erik suyu istiyorsanız, erikler suda kaynadıktan sonra sadece suyunu alın ve erikleri elinizle hiç ezmeyin, gerekirse 2-3 defa tel süzgeçten geçirerek erik suyunu berraklaştırın. Ama bu durumda posasını hiç almadığınız için tadı daha az doygun olacaktır.


Erik Suyu Tarifi Nasıl Yapılır?
Erikleri güzelce yıkayın ve çekirdekleri ile birlikte bütün olarak derince bir tencereye alın.

Üstlerine toz şekeri ve suyu ilave edip güzelce karıştırın ve ocağın altını açın.

Yüksek ateşte, erikler iyice yumuşayıp dağılmaya başlayana dek kaynatın.

Erikler dağılmaya başlayınca içine 1 yemek kaşığı limon suyunu da ilave edin, 5 dakika kadar daha kaynatın ve altını kapatın.

Kendi kendine tencerenin içerisinde soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra derince bir kaba ya da büyük bir sürahiye tel süzgeç yardımıyla erik suyunu süzün.

Süzgeçte kalan erikleri elinizle parçalayarak çekirdeklerinden ayırın ve hafifçe bastırarak posanın bir kısmının da süzgeçten geçip erik suyuna karışmasını sağlayın.

Erik suyunuz hazır. Buzdolabında soğuttuktan sonra, buz kalıpları ve limon dilimleriyle süsleyerek servis edin.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı