IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Nussecken Tarifi Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
02 Eylül 2020 13:22
Not
Cevap: Nussecken Tarifi

Hmm denemek lazım
02 Eylül 2020 12:40
CORDON BLEU
Nussecken Tarifi

Nussecken Tarifi:
Hamuru için:
2 adet yumurta sarısı

8 yemek kaşığı toz şeker

200 gram margarin

1 paket vanilya şekeri (5 gram)

1 tatlı kaşığı kabartma tozu

17 yemek kaşığı un

Fındık Harcı için:
2 adet yumurta akı

1 fiske tuz

200 gram margarin

10 yemek kaşığı toz şeker

4 yemek kaşığı su

1 paket vanilya şekeri (5 gram)

4 buçuk su bardağı çekilmiş fındık

Arası için:
2-3 yemek kaşığı kayısı marmelatı
Bulamak için:
200 gram kurvertür çikolata (benmari usulü eritilecek)
Fındık köşesi nussecken yapmak için öncelikle yumurta sarısı, toz şeker, margarin, vanilya ve kabartma tozu, derin bir kap içerisinde elle yoğrulur.
Elde edilen karışıma toparlanana kadar kaşıkla azar azar un ilave edilip yoğrulur.
Gerekirse 1-2 yemek kaşığı daha un ilave edilerek, yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilir.
Elde edilen kurabiye hamuru buzdolabına kaldırılarak 1 saat dinlendirilir.

Fındık harcını hazırlamak için margarin, toz şeker, su ve vanilya tencereye koyulur.
Ocağın üzerinde bir taşım kaynadıkta sonra ocaktan alınır ve içerisine fındık eklenip soğumaya bırakılır.
Bir kase içerisine iki yumurta akı ile bir fiske tuz koyulur ve mikser yardımı ile kar beyaz bir köpük elde edene kadar çırpılır.
Soğuyan fındıklı harcın içerisine azar azar köpüren yumurta akı ilave edilir ve aşağıdan yukarıya doğru kaşıkla karıştırarak yedirilir.

Dinlendirilen hamur buzdolabından çıkartılıp, yağlı kağıt serili fırın tepsisinin içerisine konulur.
Hamur merdane yardımı ile tepsiye yayılır ve üzeri çatal yardımı ile 2-3 yerden delinir.
Hamurun üzerine kayısı marmeladı sürülür ve hazırlanan fındık harcı marmeladın üzerine boşaltılarak eşit şekilde yayılır.
Önceden ısıtılmış 175° fırında, ortalama 30-35 dakika kadar pişirilir.
Fırından alındıktan sonra hemen kare olacak şekilde dilimlenir ve her kare tekrar üçgen olacak şekilde çapraz kesilerek soğumaya bırakılır.

200 gram çikolata bir kase içerisine konulur ve ocağın üzerinde kaynamakta olan su dolu çaydanlık üzerine yerleştirilir.
Çikolatalar su buharında karıştırarak eritilir (kasenin içerisine su kaçmamasına dikkat edin)
Üçgenlerin uçları benmari usulu eritilmiş çikolataya batırılır.
Hazırlanan fındık köşesi nussecken, çikolatası donduktan sonra servise sunulur.
Bu ölçüler ile toplamda 48 adet üçgen elde ettim


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı