IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Mürdüm Eriği Reçeli Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
04 Ocak 2021 17:06
Sarya
Mürdüm Eriği Reçeli

Malzemeler:
1 kilogram mürdüm eriği
5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
1 adet çubuk tarçın
5 adet karanfil
1 tatlı kaşığı tereyağı
1/2 adet limon suyu

Arzuya göre:
1 yemek kaşığı gül suyu

Püf Noktası
Yüzeye çıkan köpükleri temizleyerek reçeli kaynatmaya devam edin.Reçelin olup olmadığını anlamak için küçük bir cam tabağa aldığınız reçeli soğuyana kadar bekletin. Reçel tabakta dağılmıyorsa olmuştur aksi takdirde pişirme işlemini 2-3 dakika daha sürdürün.


Pişirme Önerisi
Arzuya göre pişirme esnasında reçele kabuksuz badem ekleyebilirsiniz.


Nasıl Yapılır?
Bol suda yıkayıp suyunu süzdürdüğünüz mürdüm eriklerini, ortadan ikiye kesin ve çekirdeklerini çıkartın.


Derin bir tencereye aldığınız mürdüm eriklerinin üzerine toz şekeri ekledikten sonra kapağını kapatıp, suyunu bırakması için 5 saat kadar bekletin.


Toz şeker ile birlikte kendi suyunu bırakan eriklere; su, çubuk tarçın ve karanfil ekleyin.


Kısık ateşte, dibinin tutmaması için aralarda tahta bir kaşıkla karıştırarak reçeli yaklaşık 40 dakika kadar kaynatın. Çok fazla köpürmemesi ve parlaklık kazanması için tereyağını bu aşamada ekleyin.


Limon suyunu ilave edip, 10 dakika daha pişirdikten sonra kıvam alan reçeli ocaktan alın. Soğuması için oda sıcaklığında bekletin.


Reçeliniz hazır. Arzuya göre bu aşamadan sonra reçelin içinde yer alan, tadını veren karanfil ve çubuk tarçını çıkartın. Gül suyunu ekleyip, hafif bir şekilde reçeli karıştırdıktan sonra kavanoza doldurun.


Ağzını sıkı bir şekilde kapattıktan sonra kuru ve güneş görmeyen bir yerde muhafaza edin,
Afiyet Olsun
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
:cook:

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı