IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Kırmızı Pancarlı Karalahana Çorbası Tarifi Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
08 Ocak 2021 04:52
Sarya
Kırmızı Pancarlı Karalahana Çorbası Tarifi

Malzemeler

1 demet karalahana

1 adet kırmızı pancar

1 adet kırmızı soğan

4 yemek kaşığı siyah pirinç/esmer pirinç

1 yemek kaşığı meksika fasulyesi(hazır ya da haşlanmış)

1/2 demet pancar yaprağı

1 dal taze fesleğen ya da reyhan

1 dal taze biberiye

6 su bardağı sıcak su

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 adet mevsiminde köy biberi

1 fiske himalaya tuzu

1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

1 çay kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı zerdeçal tozu

Hazırlanışı

Soğanı ve pancarı minik minik doğrayıp bir tavada zeytinyağı eşliğinde hafifçe pişirelim. Üzerine çok ince kıydığımız karalahana ve pancar yapraklarını ekleyelim ve onların da sularını salmalarını, yumuşamalarını sağlayalım.

Biberi ince halde dilimleyip taze biberiye otunu, reyhan ya da fesleğeni de uygun bir büyüklükte keserek diğer malzemelere ekleyelim.

Tüm malzemeleri derince bir tencereye alalım ve kalan malzemeleri; siyah pirinç, meksika fasulyesi, baharatlar, tuz ve sıcak suyu sırayla ekleyerek tahta bir kaşıkla karıştıralım.

Tencerenin ağzını kapatıp yaklaşık 30 dakika orta harlı ateşte tüm malzemelerin pişmesini bekleyelim. Yoğun güzel bir kıvama geldiğini düşündüğünüzde servis kasesine alarak dilediğiniz baharatla süsleyerek sunabilirsiniz.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı