02 Nisan 2021 14:03 | |
Sarya | Çabuk Kaynatma Turşu Çabuk Kaynatma Turşu Turşu seviyor ama kurduğunuz turşuyu beklemekten sıkılıyorsanız pratik kolay ve ertesi gün yenen bir turşu tarifi paylaşıyorum. 1 ayda beklese bozulmuyor buzdolabında ve ertesi gün hemen yemeye başlayabiliyorsunuz. Malzemeler: 1 bardaktan 1 parmak eksik (3/4 bardak ) üzüm sirkesi 2 buçuk su bardağı içme suyu 1 çay kaşığı tozşeker 1 tatlı kaşığı dolusu kaya tuzu yarım ufak lahana 1 ufak parça kırmızı lahana 5-6 adet turşuluk salatalık 5-7 diş sarımsak Yapılışı: Turşu malzemelerini karıştırıp kaynatın. İrice doğranmış salatalıkları rengi solup hala diri bir halde olana kadar yaklaşık 1 - 1 buçuk dakika haşlayıp kevgirle geniş bir tepsiye alın. Aynı şekilde kırmızı ve beyaz lahanaları hala turşu yerkenki dirilikte 1 dakika kadar haşlayıp alın. Soğuyunca kavanoza karışık olarak aralara sarımsak koyarak yerleştirin. |