IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Paşa Pilavı Yapılışı Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
18 Haziran 2021 10:34
Sarya
Paşa Pilavı Yapılışı

Paşa Pilavı için gerekli olan malzemeler
1 kilo yağsız kuşbaşı dana eti et, dana
100 gram tereyağı
1 tane rendelenmiş havuç
1 tatlı kaşığı kimyon
1 kilo konserve bezelye
4 su bardağı pirinç
5 su bardağı su
2 tane soğan
Paşa Pilavı nasıl yapılır?
Pirinç sıcak su ile haşlanır.
Soğan, yağ ve tuz kavrulup yıkanan kuşbaşı etler eklenerek yarım saat kadar pişirilir.
Hazırlanan malzeme geniş bir tencereye dökülüp üzerine bezelyeler ilave edilir.
Bezelye üzerine havuç rendesi ve kimyon serpilerek üzerine haşlanmış pirinç dökülür ve 5 su bardağı sıcak su koyulup kalan yağ dökülerek kısım ateşte 20 dakika pişirilip suyu çektirilir.
Pişen pilav dinlendirildikten sonra ters çevrilerek boşaltılır ve servis edilir

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı