IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Kuru Kayısılı Kuru Üzüm Hoşafı Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
05 Ağustos 2021 10:36
Sarya
Kuru Kayısılı Kuru Üzüm Hoşafı

Yazın taze, kışın kuru meyvelerden yapılan en lezzetli şeylerden biri de hoşaflar. Yemeklerin yanına kola yerine kesinlikle hoşafı tercih ederim. Tabi yemek çok ağırsa bu fikri biraz olsun değiştirebilirim (yalan yok)
Gazlı içicekler yerine midenizi rahatlatacak, sindiriminize yardımcı kendi yaptığınız içecekleri tükemek çok daha sağlıklı.
Tabi her zaman söylediğim gibi mutfak dolaplarının ücra köşelerinde saklanan az sayıda malzemeyi değerlendirmenin de en pratik yolu.
Evde bulunan kuru meyveleri karıştırarak birbirinden leziz hoşaflar hazırlayabilirsiniz. İsterseniz içine biraz karanfil ekleyerek hoş bir aroma da katabilirsiniz.


Malzemeler:
1,5 su bardağı kuru kayısı
1 çay bardağı kuru üzüm
1 su bardağı toz şeker
1,5 litre su

Yapılışı:
Kuru kayısıları sudan geçirip bıçakla 2 parçaya bölün. Üzümleri de sudan geçirip süzülmeye bırakın.
Su ve şekeri tencereye alıp karıştırarak kaynatın.
Şeker eriyip su kaynadıktan sonra kuru kayısı ve üzümleri tencereye ekleyip 10-15 dakika kayısılar yumuşayıp üzümler şişinceye kadar kısık ateşte kaynatın.
Hoşafı ocaktan alıp oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin. Buzdolabında soğutup servis yapın.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı