07 Ocak 2022 10:36 | |
Tanem | Cevap: Portakal Pelteli Panna Cotta Hanımefendi emeğinize sağlık paylaşım için teşekkürler |
11 Eylül 2021 17:15 | |
Sarya | Portakal Pelteli Panna Cotta Portakal Peltesi İçin : * 1 su bardağı portakal suyu * 1 su bardağı su * 2 yemek kaşığı nişasta * 1/2 su bardağı şeker Panna Cotta İçin : * 2 paket süt kreması (400 gr) * 6 yemek kaşığı pudra şekeri * 2 yemek kaşığı toz jelatin * 1 paket vanilya * 2 su bardağı süt * 2 yemek kaşığı nişasta * Portakal peltesi malzemelerini bir sos tenceresinde karıştırın ve kısık ateşte göz göz olana kadar pişirin. * Krema, pudra şekeri, nişasta, süt ve vanilyayı bir sos tenceresinde karıştırın. * Ayrı bir kapta toz jelatini çok az sıcak su ile eritin. Kaynamadan önce karışıma ilave edin. Göz göz olana kadar pişirin. * Pişen muhallebiyi üzerinde 2 parmak boşluk kalacak şekilde kaselere paylaştırın. * Son olarak portakal peltesini muhallebinin üzerine ekleyin. * Buzdolabında 2-3 saat soğuttuktan sonra servis yapın. AFiYET OLSUN.. |