09 Ekim 2021 18:04 | |
CyBeR | Yoğurtlu Dövme (Buğday) Çorbası Tarifi 1 su bardağı dövme (aşurelik buğday) 1,5 su bardağı nohut 1 yemek kaşığı tereyağı Yeterince et suyu veya su Tuz Kuru nane Kırmızı biber Terbiyesi İçin; 1 su bardağı yoğurt 1 yemek kaşığı un (tepeleme) 1 adet yumurta sarısı Yoğurtlu Dövme (Buğday) Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır? 1 Çorbamızı yapacağınız zaman, aşurelik buğdayı ve nohutu birkaç kez yıkayıp akşamdan ıslatın. 2 Ertesi gün düdüklü tenceremize buğdayı ve nohutu koyup, 5 su bardağı su ile yumuşayana kadar pişirin. 3 Bir kabın içine yoğurdu, unu, yumurtayı koyup, çorbadan aldığımız 1-2 kepçe su ile hızlıca çırpalım ki yoğurt kesilmesin. 4 Bu işlemi, terbiyemiz ılıyana kadar yapın ve yavaş yavaş çorbanın içine karıştıra karıştıra dökün. 5 Ayrı bir tavada tereyağını, naneyi ve kırmızı biberi yakıp, çorbamıza dökün. 6 Bir taşım kaynatıp, tuzunu da ilave ettikten sonra çorbamız hazır. |