IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Portakal Suyu ile Zeytinyağlı Kereviz Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
24 Kasım 2021 23:29
Tanem
Cevap: Portakal Suyu ile Zeytinyağlı Kereviz

Beyefendi emeğinize sağlık güzel bir tarif portakal suyuyla bir çok yemek çok güzel oluyor.Ben de herkese tavsiye ederim.
24 Kasım 2021 23:26
Seyra
Cevap: Portakal Suyu ile Zeytinyağlı Kereviz

En sevdiğim zeytinyağlılardan biridir. Tam mevsimi yapayım bi ara
24 Kasım 2021 20:58
Dedecan61
Portakal Suyu ile Zeytinyağlı Kereviz

Bugün yaptım bunu gayet güzel oldu sadece portakal-limon suyunu karıştırdım geri kalan hep aynı.. Çok şifalı bir kış yemeği herkesede tavsiye ederim yani...
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Portakal Suyu ile Zeytinyağlı Kereviz Tarifi İçin Malzemeler
3 adet orta boy kereviz (büyük ise 2 adet kullanabilirsiniz)
1 adet büyük boy patates
1 adet kuru soğan
yarım çay bardağı su
yarım çay bardağı zeytinyağı
1 adet havuç
2 su bardağı portakal suyu
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker

Kereviz soyulur, dilimlenir.
Kerevizler kararmaması için limonlu suda bekletilir.
Patates soyularak kerevizlerden biraz daha önce olacak şekilde dilimlenir.
Patates kerevize göre daha geç piştiği için daha ince dilimliyoruz.
Yemeklik doğranmış kuru soğan tencereye alınarak üzerine yarım çay bardağı su eklenir ve soğanlar yumuşayana kadar pişirilir.
Pişen soğanlara zeytinyağı eklenir ve karıştırılır.
Julyen doğranmış havuç eklenerek 2-3dk kavrulur.
Dilimlenen patatesler ve limonlu suda beklettiğimiz kerevizler de tencereye eklenir.
İsteğe bağlı olarak kullanılanılan kereviz yaprakları da eklenir.
Portakal suyu, tuz ve şeker eklenerek tencerenin kapağı kapatılır.
Sebzeler yumuşayana kadar pişirilir. Soğuk olarak servis edilir.


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı