24 Kasım 2021 23:29 | |
Tanem | Cevap: Portakal Suyu ile Zeytinyağlı Kereviz Beyefendi emeğinize sağlık güzel bir tarif portakal suyuyla bir çok yemek çok güzel oluyor.Ben de herkese tavsiye ederim. |
24 Kasım 2021 23:26 | |
Seyra | Cevap: Portakal Suyu ile Zeytinyağlı Kereviz En sevdiğim zeytinyağlılardan biridir. Tam mevsimi yapayım bi ara |
24 Kasım 2021 20:58 | |
Dedecan61 | Portakal Suyu ile Zeytinyağlı Kereviz Bugün yaptım bunu gayet güzel oldu sadece portakal-limon suyunu karıştırdım geri kalan hep aynı.. Çok şifalı bir kış yemeği herkesede tavsiye ederim yani... Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Portakal Suyu ile Zeytinyağlı Kereviz Tarifi İçin Malzemeler 3 adet orta boy kereviz (büyük ise 2 adet kullanabilirsiniz) 1 adet büyük boy patates 1 adet kuru soğan yarım çay bardağı su yarım çay bardağı zeytinyağı 1 adet havuç 2 su bardağı portakal suyu 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı şeker Kereviz soyulur, dilimlenir. Kerevizler kararmaması için limonlu suda bekletilir. Patates soyularak kerevizlerden biraz daha önce olacak şekilde dilimlenir. Patates kerevize göre daha geç piştiği için daha ince dilimliyoruz. Yemeklik doğranmış kuru soğan tencereye alınarak üzerine yarım çay bardağı su eklenir ve soğanlar yumuşayana kadar pişirilir. Pişen soğanlara zeytinyağı eklenir ve karıştırılır. Julyen doğranmış havuç eklenerek 2-3dk kavrulur. Dilimlenen patatesler ve limonlu suda beklettiğimiz kerevizler de tencereye eklenir. İsteğe bağlı olarak kullanılanılan kereviz yaprakları da eklenir. Portakal suyu, tuz ve şeker eklenerek tencerenin kapağı kapatılır. Sebzeler yumuşayana kadar pişirilir. Soğuk olarak servis edilir. |